Članek
Po treh urah in 12. minutah prispeli v Tbilisi
DOBRI SO, A SMO TUDI MI
Saša Ivković: Petica v Velenju veliko pomeni za dodatno utrditev samozavesti
Foto: Miha Vidrih
Ekspresno do Tirane, Tbilisi večji organizacijski zalogaj. Na prizorišče drugega letošnjega gostovanja v kvalifikacijah za Ligo Europa smo se odpravili 2 dni prej, da se privadimo na tamkajšnje razmere. Let je trajal 3 ure in 12 minut, ob pristanku nas je dočakalo + 32.

Ob specifiki gostovanja in razmerah, ki vladajo v prestolnici Gruzije, je treba upoštevati tudi značilnosti nasprotnika. Izločitev Beitarja pomeni dodatno opozorilo.
“Težka tekma bo, tega se zavedamo. Moštvo, ki izloči izraelskega predstavnika, si zasluži dolžno spoštovanje. Morali bomo biti popolnoma zbrani, osredotočeni na naše naloge. Gruzijci so pokazali, kaj pomeni v tej fazi prednost tekmovalnega ritma, a se ne smemo ozirati na to. Moramo gledati predvsem nase in na to, kar mi zmoremo. Gremo k dobri ekipi, a smo dobri tudi mi,” je pred potjo strnil misli Saša Ivković.

O tem, kar si želimo med misijo Tbilisi, ni dileme.
“Pri dvobojih na izločanje je gol v gosteh izrednega pomena, to bo naš cilj tudi tokrat. Če ob tem onemogočimo pot do naših vrat, bomo naredili velik korak do uresničitve želja.”

Doslej nam je uspevalo, 270 minut je mimo in še ni bilo treba po žogo v mrežo.
“Kar delamo na treningih in se dogovarjamo, izvajamo na igrišču. To je zasluga celotnega moštva, ki maksimalno oddela vse obveznosti. Že med pripravami je bilo opazno, da smo na pravi poti in to smo zdaj potrdili ter nadgradili na teh treh tekmah. Po izločitvi Partizanija smo dobro začeli tudi v prvenstvu. Verjeli smo v zmago, da bo tako visoka, pa ravno ne. Bo pa petica v Velenju veliko pomenila za dodatno utrditev samozavesti.”

Obrambna vrsta ne bo v predvideni sestavi, v četrtek in še na nekaterih naslednjih tekmah ne bo igral Martin Milec.
“Milec žal ne more igrati, to je, žal, tista druga plat nogometa, ki jo moramo sprejeti. Želimo mu hitro okrevanje, drugi pa moramo dati še več za nadaljevanje uspešnega niza. Poznamo svoje zadolžitve, seznanjeni smo z zmožnostmi Chikhure in verjamem, da smo sposobni priti do dobrega izhodišča. Gremo na pot 2 dni prej in ustrezno pripravljeni bomo dočakali tudi naslednjo tekmo.”

Saša Ivković, prvi strelec za NK Maribor v PLTS 2018/19, bo zapisano med mejniki sezone. Sodelovanje z Derviševićem je znova prineslo zadetek, skupaj že četrtega v vijoličastem za 25–letnega branilca.
“Ima odlične predložke, naša naloga je, da smo dobro postavljeni, si priborimo položaj za udarec in poskrbimo za pravi zaključek. Vesel sem zadetka v Velenju in verjamem, da lahko dodam še kakšnega.”

Morda je kmalu na vrsti tudi prvenec v evropskih pokalih. Ostajajo pa v ospredju skupne naloge, zdaj le z namenom, kako nad Chikhuro. Spremljamo zaključni del priprav v Tbilisiju, o vseh aktualnostih na naši spletni strani in socialnih omrežjih.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15