Članek
Tbilisi, četrtek, 18:00 po našem času. Chikhura – Maribor.
KO SMO PRAVI, NE MOTI NITI VROČINA
Amir Dervišević: Razmere bodo enake za obe ekipi, to ne bo vplivalo na razplet
Foto: Miha Vidrih
Tudi zaključni del priprav po načrtih. Moštvu je prišel prav dodaten dan bivanja na gruzijskih tleh, s privajanjem na tukajšnje drugačne podnebne razmere.

Med igralci, ki so dobili priložnost na dosedanjih treh uradnih tekmah nove sezone, manjka Martin Milec. Marko Šuler in Aleksander Rajčević sta okrevala, Amir Dervišević pa je bil naš sogovornik za zadnji napovednik pred tekmo: “Prišli smo z razlogom prej, zaradi vremena in časovne razlike. Včeraj smo po potovanju opravili uvajalni trening, danes spoznali igrišče in dobili občutke o stadionu, jutri pa je dan D. Razmere bodo enake za obe ekipi, to ne bo vplivalo na razplet. Pomembno je, da bomo mi v pravi podobi. Takšni, kot smo bili na zadnjih tekmah.”

Trener je na novinarski konferenci pred gruzijskimi predstavniki medijev poudaril, da želi videti odločno in preudarno moštvo, ki bo moralo vložiti veliko zbranosti ter energije. Trikratni asistent na nedeljskem dvoboju v Velenju se strinja, da je to edini recept: “Prišli smo dobro pripravljeni, z jasnimi cilji. Vemo, da nas čaka težko gostovanje, dvoboj proti dobremu nasprotniku, o katerem je strokovni štab zbral vse informacije in nam jih kot pred vsako tekmo tudi že prenesel. Spoštujemo domače moštvo, vendar bomo dali največ, kar v tem trenutku zmoremo. Da pridemo do dobrega izhodišča in potem odločimo o napredovanju v Ljudskem vrtu, pred našimi navijači.”

Tbilisi, četrtek, 18:00 po našem času (20:00 po lokalnem). Chikhura – Maribor, prvih 90 minut boja za 3. krog kvalifikacij za Ligo Europa.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15