Članek
Trenerjeva analiza dogajanja v Tbilisiju
POTRDITEV IN OPOZORILO
Aleks Pihler je prevzel vlogo na desni strani obrambne vrste
Foto: Drago Wernig
Prvi trenerjevi vtisi po prvih 90. minutah dvoboja s predstavnikom Gruzije, ki je pokazal, zakaj je izločil moštvo Beitarja. Domov z dobrim izhodiščem, vendar z občutkom, da bi lahko iztržili več.

“Težko se je spomniti tekme evropskega pokala, v kateri bi imeli toliko izrazitih priložnosti. To niso bile možnosti, ampak prave priložnosti, ko smo bili res nevarni. Morali bi jih bolje izkoristiti in priti do boljšega izhodišča, po drugi strani pa je res, da nam je ta 2. polčas, ko smo bili slabši in nas je nasprotnik več ogrožal, veliko opozorilo,” je poudaril Darko Milanič.

Za nevtralne gledalce je bilo dogajanje v Tbilisiju dovolj atraktivno, čeprav se mreža ni zatresla. Za nas močneje vpletene pa zelo nervozna tekma...
“Za gledalce je bila tekma izredno zanimiva. S številnimi priložnostmi, ki so se kar vrstile. Zelo sem zadovoljen, kako smo odigrali 1. polčas. Imeli smo nadzor nad igro in si ustvarjali priložnosti iz protinapadov, lepo kombinirali. Nasprotnik v trenutkih posesti ni uspel biti nevaren. Dogovor je bil, da nadaljujemo tako, vendar se nam je zgodilo, da so nas začeli loviti v protinapade. S tem so dobili energijo, večji del 2. polčasa ni bil dober z naše strani, a smo kljub temu prišli do novih priložnosti. Oni so zavlačevali, padali po tleh, moramo pa priznati, da je ta vročina tudi nas izčrpala in smo bili v končnici tudi zelo utrujeni.”

Martin Milec bo manjkal nekaj časa, priložnost je na dobri strani dobil Aleks Pihler.
“V prvem polčasu, ko je imel pomoč soigralcev, je bilo dobro. V nadaljevanju tekme pa tega ni bilo v tolikšni meri in mu je kakovost nasprotnika zaradi hitrosti ter njihovih tehničnih sposobnosti povzročala več težav.”

Tekmeca smo zdaj boljše spoznali, odločitev o napredovanju torej prihodnji četrtek v Ljudskem vrtu.
“Spoznali smo jih in se prepričali, da je bil naš načrt pravi, vendar ga žal v 2. polčasu nimo več uspeli uresničiti. Ne smeš jim pustiti globino, da igrajo prevečkrat 1 na 1, kajti tukaj so zelo močni in prav to se je zgodilo. Nismo se dovolj hitro postavili v cono, pri izhodih iz obrambe smo imeli preveč napak pri podajah in to bomo morali popraviti. Partizani je bil zelo organiziran, a ni imel takšne kakovosti. Moramo biti zelo dobri, da bi jih premagali.”

Do takrat pa preklop nazaj na domače prizorišče. V nedeljo je naprej pred nami še otvoritev prvenstva na domačem igrišču, ob 18:15 proti Muri.
“Zdaj so še sveži vtisi s te tekme, vendar se s petkom že začne priprava na dvoboj z Muro. Ne smemo se zanašati na 5:0 iz Velenja, moramo se odzvati na pravi način, saj so 3 točke v nedeljo zelo pomembne. Veseli, da je okolje, ki ima zelo rado nogomet, spet v prvi ligi, tekme bodo zanimive. Na njihovem prvem gostovanju ob vrnitvi v prvo ligo jih bomo sprejeli kot dobri gostitelji, vendar bomo potem na igrišču pokazali našo moč.”
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15