Članek
Prespali v Tbilisiju in ob vnitvi takoj na trening, v nedeljo že novih 90 minut
LEPO BO SPET PRED VELIKO NAVIJAČI
"Poznamo veliko igralcev Mure, trenirali so z nami in se veselim te tekme"
Foto: Drago Wernig
Po tekmi prespali v Tbilisiju in po zajtrku nazaj v Maribor. Toda z letališča še ne domov, ampak v drugi dom. V Ljudski vrt, na trening. Ob silovitem ritmu ne gre drugače. V nedeljo je že nova tekma in petkov popoldanski termin je bilo treba izkoristiti za trening. Običajno smo se vračali domov z evropskih gostovanj takoj po tekmi, tokrat je bil režim drugačen zaradi dolge poti in igranja v težkih razmerah.

Ob vrnitvi Mitja Viler o izkušnji v gruzijski prestolnici: “Tekma zamujenih priložnosti, lahko rečemo. Z obeh strani. K temu je prispevalo tudi igrišče, na boljšem terenu bi kakšni udarci šli vsaj v okvir gola. Bil je tudi boj z vročino, a se je videlo, da smo boljše telesno pripravljeni in verjamem, da bomo to potrdili v povratnem dvoboju. Škoda, da smo se vmes ustavili. Kot v Albaniji. Čeprav jih ni bilo veliko, so domači navijači dali dodatno energijo ekipi, da je igrala verjetno na zgornji meji. Mi pa smo po slabšem vmesnem obdobju spet prišli do večje priložnosti pred koncem in nam je veliko pomenilo, da smo imeli na tej zahtevni preizkušnji ob sebi naše navijače. Velika zahvala vsem, ki so šli na to dolgo pot. Se bomo oddolžili za podporo na povratni tekmi.”

Izvedba ni bila idealna, imamo pa dobro izhodišče.
“Nismo dobili gola, ampak rezultat je zavajajoč in potrebovali bomo veliko mero previdnosti. Tudi proti Beitarju so najprej igrali 0:0 in potem zmagali v gosteh. Lažje bi bilo, če bi uspeli doseči toliko pomemben gol v gosteh, sploh glede na prikazano. Žal se nekateri poskusi niso izšli, ko smo bili s tremi, štirimi igralci v zaključni fazi akcij pa smo se napačno odločali. Zato lahko obžalujemo, da nismo že pred tem, s hitrim vodstvom iz ustvarjenih priložnosti v prvem polčasu, odpeljali tekmo v mirno smer.”

Najprej pa Mura. O Chikhuri spet od ponedeljka.
”Klasika evropskega ritma, s hitrim preusmerjanjem misli k tekmovanju, ki sledi. Danes je bil čas za regeneracijo, v soboto bo že na vrsti zaključni del priprav in v nedeljo spet na puno. Poznamo veliko igralcev Mure, trenirali so z nami v prejšnjih letih, za seboj imajo nogometno šolo Maribora in bodo zelo motivirani. Ogledali smo si njihovo tekmo proti Triglavu, dodatne informacije pa še dobimo v soboto. Lepo bo spet igrati tekmo pred veliko navijači, najbrž bo tudi precej njihovih in se že veselim te tekme."

Ljudski vrt. Nedelja, 18:15. Maribor - Mura.19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15