Članek
Trenerjev napovednik dvoboja z Muro, ki je izzval veliko zanimanje (Ljudski vrt, nedelja, 18:15)
POTREBUJEMO KOMPLET
Se vidimo popoldne
Foto: Drago Wernig
Še v petek v Gruziji, v soboto zadnji dan priprav, v nedeljo nova tekma. To je zdaj tisto obdobje, ko se v polnem pomenu besede gre na puno!

“Nismo imeli veliko časa za pripravo, a smo tega vajeni in nam ne povzroča prevelikih težav,” v napovedniku prvenstvenega kroga št. 2 Darko Milanič.

Regeneracija po vrnitvi v domače okolje uspela, moči povrnjene. So ostale še kakšne posledice projekta Tbilisi?
“Glede na kader v Gruziji smo ostali brez Derviševića. Zaradi poškodbe je moral z igrišča že v četrtek, v zadnji minuti prvega polčasa si je zvil gleženj in za nedeljsko tekmo ne bo nared. Ostali fantje pa so v dobrem trenutku in imajo velik navdih, kar je bilo opazno tudi na sobotnem treningu.”

Med dvema evropskima, kot da je evropska lahko rečemo glede na odziv v predprodaji. Opazno je, da pomeni prvi dvoboj z Muro ob vrnitvi med prvoligaše po petih letih obujanje tradicije in velik izziv tudi za gledalce. Po derbiju z Olimpijo je to oz. bo to najbrž domača tekma pred največ gledalci v zadnjem obdobju v slovenski ligi.
“Vsi smo lahko zelo zadovoljni, da je odziv tako veilk, da bomo imeli lepo ozračje na tribunah. Zato igramo. Mi pa moramo opraviti svoj del in upravičiti zaupanje navijačev, odigrati odločno, na zmago, všečno. Potrebujemo en komplet vsega, kar nas odlikuje v zadnjem času.”

Ljudski vrt, nedelja, 18:15. Maribor - Mura.
Vstopnice so v nedeljo še na voljo v Vijol'čni Bajti Mercator center Tabor II (do 15. ure) ali v spletni prodaji tukaj, pred tekmo pa na blagajnah stadiona, ki se odprejo ob 16:45.

#MiSkupajEnoSmo

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15