Članek
Pestro na tribunah, na igrišču pa ne povsem izvedba po željah
NISMO IMELI DOVOLJ TEMPA
Nismo zabili, a še petič ne dobili: Kenan Pirić uspešno opravil debitantski nastop
Foto: Drago Wernig
5800 gledalcev. V zadnji julijski nedelji, ob 18:15 in pri +30. Zgodbo o prvi prvenstveni tekmi Maribor – Mura po petih letih moramo začeti pri pogledu na tribune.

“Odlična kulisa, s strani naših in gostujočih navijačev. Kot je bilo napovedano, je bilo zelo pestro na tribunah, obe ekipi sta imeli odlično spodbudo,” je ozračje pohvalil Darko Milanič.

O dogajanju na igrišču pa: “Skušali smo se oddolžiti za podporo na najboljši način, a smo v 1. polčasu imeli kar nekaj težav z zelo organizirano ekipo Mure. Nismo imeli dovolj tempa v igri, premalo smo sprejemali žogo naprej in imeli premalo sodelovanja proti napadalnemu delu ter vse preveč poskušali preko počasnih podaj. Potem je bilo boljše, v 2. polčasu smo dvignili ritem, si priigrali nekaj situacij, iz katerih smo bili zelo nevarni. Škoda, da nismo zadeli, saj bi to spremenilo nadaljnji potek, ko bi nasprotnik moral več tvegati. Opazno je bilo, da nam je četrtkova tekma vendarle pobrala veliko energije, tako da so se fantje iztrošili do konca.”

Za uspešno razporejanje moči med evropskima preizkušnjama je bilo nekaj sprememb v moštvu, debitantski nastop je med vratnicama opravil Kenan Pirić.
“Odličen nastop, zelo sem zadovoljen. Šlo je za odločitev, da bi imel Pirić igralno prakso v prvenstvu. Potrdil je, da imamo še enega kvalitetnega vratarja in svoje delo opravil zelo dobro. To je zelo pomembno za prihodnost. Imamo Jasmina, ki brani odlično, ko pa imamo še tako kvalitetnega vratarja, ki prihaja, je še toliko boljše. Poskušali so tudi ostali, ki so dobili priložnost. Pristop je bil pravi, vendar je rezultat odvisen tudi od izvedbe, ta pa je tokrat manjkala.”

Zdaj pa ekspresen preklop, proti četrtku. Mura gre v pozab, na dnevnem redu je spet le Chikhura.
“Ta tekma proti Muri mi pove, da moramo zdaj res nadoknaditi energijo. Nedvomno bomo v teh štirih dnevih zaradi izredne vročine, ki vlada, skušali regenerirati telesa in misli. Da bi bili potem proti kvalitetnemu moštvu v četrtek pravi.”

Ljudski vrt, četrtek. Ob 20:15. Boj za 3. kvalifikacijski krog.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15