Članek
Dare Vršič o Muri, Chikhuri in povrnitvi učinkovitosti
VERJAMEM, DA BOMO V ČETRTEK
Foto: Drago Wernig
Začetek novega tedna z novo energijo, z regeneracijo po nedeljski tekmi.

“Najprej moramo o ozračju, res prijetnem, ob navijanju z obeh strani. Mura je dokazala, da ima kvaliteto in se zna dobro postaviti. To nam je v nekaterih situacijah onemogočalo, da bi izpeljali boljše, konkretnejše zaključke akcij in potem tudi odneslo zmago. Imeli smo posest, kar nekaj obetavnih situacij, zadeli tudi vratnico, a nam je nekaj zmanjkalo. Kanček sreče v odločilnih trenutkih, pa tudi delček kvalitete. Pokazali smo premalo od tistega, kar zmoremo in verjamem, da bomo v naslednjih tekmah boljši,” ob pogovoru o najbolj obiskanem dvoboju 2. prvenstvenega kroga Dare Vršič.

Ustavilo se nam je pri učinkovitosti, ne moremo pa mimo spoznanja, da smo tudi peto zaporedno tekmo končali brez dobljenega zadetka.
“To naj ostane kot pozitiva s te tekme. Čeprav smo zdaj dvakrat zapored odigrali 0:0, je lepo videti, da se nadaljuje ta serija trdnosti v obrambi. Bo pa se spet odprlo v napadu. O tem ni dvoma, dovolj je kvalitete in raznovrstnosti. Verjamem, da bomo zadeli že v četrtek in s tem tudi napredovali. Gremo naprej, prvenstvo je še dolgo. Predolgo razmišljati za nazaj je nesmiselno in ne prinaša nič dobrega, saj v tem ritmu dveh tekem tedensko drugače ne gre.”

In odštevanje do naslednje se je že začelo. Četrtek, 20:15. Boj za 3. krog, po 0:0 s “prvega polčasa” v Tbilisiju.
“Novo dokazovanje, nova tekma povečanega pritiska. Vemo, kaj nam prinaša Evropa v tem poletnem obdobju in se zavedamo, da je najbolj pomembna, čeprav ne smemo zanemariti domače lige. Gruzijce smo po prejšnjih analizah dobro spoznali na igrišču. Kot vsaka kvalifikacijska bo izredno zahtevna tekma, potrebovali bomo tudi dovolj potrpežljivosti in vemo, kako do uspeha.”
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15