Članek
Kapetanova nova zvestoba: podaljšanje pogodbe do 2021
MOJ KLUB, MOJE ŽIVLJENJE
"Spomnim se podpisa prve pogodbe, nisem si mislil, da bom tako dolgo ostal v klubu."
Foto: Drago Wernig
Dan pred tekmo v Ljudskem vrtu nekoliko drugače. Ob običajnem uradnem treningu na glavnem igrišču in zadnjem napovedniku na novinarski konferenci še klubska svečanost. V glavni vlogi: Marcos Tavares.

Ko kapetan podpiše novo pogodbo, imamo nov mejnik. Z nami je od leta 2008 in bo po sklenitvi novega dogovora (vsaj) še nadaljnji 2 leti.
“Pred veliko tekmo še en velik dogodek. Naš kapetan, za katerega vsi že vemo, da ima več življenj, ki je razlog velikih uspehov, je danes podpisal zvestobo še za 2 leti, torej do 2021. Lahko rečem, da je to bolj formalnost in bi lahko podpisali še za daljše obdobje, glede na to, da je Marcos neuničljiv. Takšen podpis da klubu prepoznavnost, večjo dimenzijo, pri NK Maribor se v novejši zgodovini veliko vrti okrog našega kapetana. Ponosni smo na to in s tem mu želimo izraziti naše spoštovanje. Marcos je idol, ne samo naš, ampak tudi navijačev, kar je treba spoštovati in marsikaj se da izluščiti iz te poteze,” je novo podaljšanje pogodbe z dolgoletnim kapetanom predstavil športni direktor Zlatko Zahovič.

Pomislekov ni bilo na nobeni strani. Marcos Tavares je po desetih skupnih letih za nadaljevanje življenja v vijol’čnem svetu motiviran kot prvi dan.
“Zelo sem vesel, to je velika čast zame. Zahvaljujem se športnemu direktorju in vsem v klubu za zaupanje. Tukaj sem že deset let in se dobro spomnim podpisa prve pogodbe, ko si nisem mislil, da bom tako dolgo ostal v klubu. Ponosen sem, da sem tukaj in da bomo nadaljevali to zgodbo, ki smo jo začeli pred desetimi leti. Verjamem, da to ni zadnje podaljšanje pogodbe (smeh). Maribor je spremenil moje življenje, Maribor je zdaj moje življenje. Družina se tukaj odlično počuti in tukaj bomo živeli tudi po koncu moje kariere. Hočem pomagati klubu, se oddolžiti Violam in vsem navijačem za podporo. Storil bom vse, kar lahko, da bomo tudi v prihodnje uspešni. Najprej pa moramo zmagati v četrtek, to je naš prvi cilj."

Svečanost podpisa pogodbe je imela še dodatno dimenzijo: za dolgoletno zvestobo je kapetan med novinarsko konferenco dobil tudi darilo najzvestejših navijačev, spominsko fotografijo pred jugom.







20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8