Članek
Še zadnji napovednik boja za 3. krog
NE SMEMO IMETI SLABEGA TRENUTKA
Foto: Drago Wernig
Trening, karantena, zaključni del priprav. Vse po ustaljenem in predvidenem programu. Odštevanje ob nestrpnem pričakovanju, a z odločnostjo in vijol’čno energijo.

Trenerjev napovednik: “Čuti se, da je pred nami izredno pomembna tekma. Fantje so pripravljeni, kader je kot v Gruziji. Po tekmi z Muro je spet z nami tudi Dervišević. Po 0:0 v Tbilisiju moramo biti zelo pametni, to izhodišče moramo upoštevati skozi celotno tekmo. Rezultat nam ničesar ne zagotovlja, moramo zmagati in tako se bomo tudi lotili tekme. Ob tem pa bomo dobili tudi podporo, ki jo nujno potrebujemo. Ljudski vrt mora biti naša prednost, da ob naši dobri predstavi uresničimo cilj."

In primerjava Partizani-Chikhura?
“Če primerjamo oba nasprotnika v kvalifikacijah, Gruzijci ponujajo bistveno več in so nevarnejši v fazi napada, z boljšimi udarci in konkretnejšimi preigravanji. So relativno hitri in če igraš napačno proti njim, so lahko nevarni. Zato si ne smemo dovoliti nobenega slabega trenutka,” je na novinarski konfeenci pred tekmo poudaril Darko Milanič.

Utrip slačilnice je pomenu dvoboja primeren. Gregor Bajde verjame, da je več rezerv, ki jih lahko aktiviramo glede na prvih 90 minut, na naši strani: “Dobro smo se pripravili. Čaka nas zahtevna tekma, tega se zavedamo, vendar verjamem, da se bo dobro razpletlo. Že na prvi tekmi smo pokazali, da lahko najdemo pot do njihovih vrat. Priigrali smo si veliko priložnosti, manjkala je učinkovitost in ne dvomim, da bomo zdaj uspešnejši. Tekmece smo dobro spoznali in na domačem terenu bo zgodba drugačna.”

Maribor – Chikhura. Ljudski vrt, četrtek, 20:15.
Boj za 3. krog.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15