Članek
Obletnica tragične smrti dveh naših mladih nogometašev: danes tudi za tiste, ki niso z nami
NIKDAR NE BOMO POZABILI
2.8.2016. Dan najhujše tragedije v Ljudskem vrtu. Udarilo je kot strela z jasnega in ustavilo življenje v vijol’čnem svetu. Šok, solze, tisoče vprašanj, zakaj... Kruta usoda je posegla v najhujši obliki in nam odvzela člana vijol’čna družine. Na današnji dan, pred dvema letoma, sta ugasnili življenji dveh naših mladih nogometašev, članov NK Maribor B. Ob vrnitvi s treninga sta v prometni nesreči umrla Damjan Marjanović in Zoran Baljak. Damjan je komaj dopolnil 20 let, Zoran ni dočakal 21. rojstnega dneva…

Z neizmerno bolečino smo sprejeli tragično vest, ki nas je globoko pretresla. Soočiti smo se morali z morečimi trenutki in občutki. Žarek upanja je posijal, ko sta nesrečo preživela Ljubomir Moravac in Žiga Lipušček, toda preostala potnika v vozilu se po trčenju nista več prebudila.

Minili sta 2 leti, Damjan in Zoran ostajata vedno z nami. Takrat smo šli na igrišče 2 dni po nesreči, evropske tekme ne gre odpovedati in morali smo naprej. Uspelo nam je. Izločitev Aberdeena in uvrstitev v naslednji krog smo posvetili nesrečnima mladima nogometašema. In tudi nocoj bomo šli na igrišče z dodatnim navdihom.

Nikdar ne bomo pozabili, kaj se je zgodilo. Danes igramo tudi za tiste, ki jih ni z nami. Pa so si tako želeli, da bi bili. Na tribunah, morda tudi na igrišču. Zato bomo zvečer vsi skupaj še bolj glasni in strastni. Še bolj močni in ponosni. Za zmago, za napredovanje. Za Damjana in Zorana.

Damjan, Zoran, počivajta v miru. Spomin na vaju bo vedno živ!
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15