Članek
Evropsko poletje v Ljudskem vrtu se nadaljuje, s trenerjem o izločitvi Chikhure
POTRPEŽLJIVOST IN KVALITETA
Luka Zahović je odprl pot do napredovanja z natančnim zaključkom
Foto: Drago Wernig
Cilj uresničen, evropsko poletje v Ljudskem vrtu se nadaljuje. Pričakovali smo trdo, zahtevno tekmo, ki jo lahko odločimo s potrpežljivostjo in kvaliteto. In smo jo.

“Značilnost nasprotnika je, da ima talent v napadu. Imeli smo nekaj težav, ko nismo bili dovolj zbrani, v celoti gledano pa super tekma, fantje so dobro iskali rešitve in smo imeli tisti slabši trenutek le po našem vodstvu. Vedeli smo, da bo nasprotnik nekaj ponudil in ko smo prebili ta njihov prvi blok, se je potem odprla pot. Dobro smo sodelovali, zasluženo zmagali. Res je bilo do konca tudi nekaj nervoze, a smo tako kot navijači uživali v tekmi,” je strnil vtise po še enem mejniku Darko Milanič.

Za izločitev Chikhure smo zadeli trikrat, a nam zadetka Ivkovića niso priznali. Predčasno odločitev pa je preprečil gostujoči vratar z nekaj uspešnimi posredovanji.
“Vprašal sem, kaj se je zgodilo pri tistem razveljavljenem zadetku, pa mi niti fantje niso znali povedati. Bolj predvidevanje, da je bil prekršek. Želeli smo hitreje odločiti dvoboj, brez te nervozne končnice. Vmes nas je ustavljal vratar z nekaj res izrednimi obrambami, pokazal je hitrost in kvaliteto. Bili smo večkrat blizu, zadeli pozneje, kot bi si želeli. A zasluženo.”

Še ena potrditev vijol’čne raznovrstnosti: Luka Zahović in Marcos Tavares sta našla pot do mreže, obrambne naloge smo znova opravili brezhibno, veliko je k razpletu prispevala poteza z vstopom Jasmina Mešanovića.
“Čestitke vsem za oddelano tekmo, za nadzor igre. Povečali smo serijo brez dobljenega zadetka, Luka je odprl pot do zmage po izjemni akciji, Marcos potrdil napredovanje z novim strelskim mejnikom v kvalifikacijah. Ko je nasprotnik fizično zelo padel, smo dodali nove rešitve. Imeli so težave, na desni strani bili utrujeni in Mešanović je prinesel svež veter, ko pride v igro na tem položaju, kar smo naredili večkrat tudi spomladi. Veliko zadev mu je uspelo, za konec tudi asistenca po odličnem prodoru Tavaresu. Super."

Naslednja evropska postaja Glasgow, vračamo se na prizorišče prijetnih spominov.
“Čaka nas poslastica, nasprotnik z bogato tradicijo. Doslej smo bili uspešni v dvobojih s škotskimi predstavniki, upamo, da se bo ta trend nadaljeval. A se bo treba dobro pripraviti. Okrepili so se, spremenili kader. Poskušajo biti boljši kot lani, narediti nekaj odmevnejšega. To bo velik izziv za nas, toda takšne tekme znamo igrati. Najprej pa Aluminij. Do nedelje bo v ospredju prvenstvena tekma, potem sledijo temeljite priprave na Rangers.”
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15