Članek
Nova rešitev na položaju desnega bočnega igralca
DENIS KLINAR V VIJOLIČASTEM DO 2021
"Maribor je novo poglavje zame, verjamem, da bo najlepše v dosedanji karieri"
Po koncu kvalifikacijskega kroga št. 2 še ena kadrovska novica. Zapolnjena je vrzel, nastala na desni strani obrambne vrste, ko se je poškodoval Martin Milec in bo manjkal še več tednov. Naš novi igralec je Denis Klinar, dolgoletni znanec s slovenskih prvoligaških igrišč, ki je v PLTS za Rudar in Olimpijo odigral že 165 tekem ter dosegel tudi 9 zadetkov. Klinar v Ljudski vrt prihaja z Madžarske, od januarja letos je bil član moštva Puskas Akademia FC.

“Po vseh dogodkih na desnem bočnem smo morali poiskati novo rešitev. Trenerju je bilo predstavljeno kar nekaj možnosti, odločil se je za igralca, ki pozna ligo, igralce in ne bo imel težav s komunikacijo. Denis, dobrodošel,” je novinca v vijol’čni slačilnici napovedal športni direktor Zlatko Zahovič.

Sklenjen je dogovor do leta 2021, za nov izziv si je 26-letni Savinjčan (iz Trnave pri Šempetru) izbral št. 2: “Maribor je novo poglavje zame, verjamem, da bo najlepše v dosedanji karieri. O klubu ni treba izgubljati besed, domače trofeje in ugled, zgrajen v Evropi v preteklih letih, govorijo zase. Lahko izrazim le zadovoljstvo ob sklenitvi dogovora, vtisi so pozitivni. Veselim se izziva, storil bom vse, da si izborim mesto v ekipi in da skupaj ustvarimo novo uspešno zgodbo. Lepo je bilo gledati moje zdaj nove soigralce pri sinočnji zmagi, zdaj sledi Glasgow kot najzahtevnejša preizkušnja v tem poletju, nadaljevanje domačega prvenstvenega boja. Nisem igral tekem, sem pa od začetka priprav ves čas treniral na Madžarskem. Glede na to, da si s fiziko ustvarjam kariero, verjamem, da se bom hitro prilagodil zahtevam in ujel ritem ter pripravljenost preostanka moštva.”
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15