Članek
S strelcem gola na Ibroxu o prvi in pogledu proti povratni tekmi
VSE JE ŠE ODPRTO, MORAMO PA BITI BOLJŠI
Mitja Viler: "Zdaj bodo oni v tej vlogi, ko bodo morali prestati pritisk Ljudskega vrta"
Foto: Drago Wernig
Vrnitev domov brez nasmeška. Tudi Mitja Viler, čeprav je zabil atraktiven gol, ki prinaša upanje, vendar po tekmi ni omogočal pravega razloga za zadovoljstvo.

“Če bo pomagal za skupni seštevek in napredovanje, bo super. Zdaj pa ni pravega zadovoljstva. Žoga je šla, kamor sem želel. Upam, da bo ta gol pomagal k napredovanju, drugače ga bomo hitro pozabili,” je o potezi, ki je v 40. minuti umirila Ibrox, dejal zdaj že specialist za zadetke v evropskih kvalifikacijah. In ne glede na razplet optimist v pričakovanju povratnega dvoboja.

“Drugačno igrišče bo v Ljudskem vrtu, drugi pogoji. Ob tem ni dvoma, da je Rangers drugačna ekipa v gosteh kot doma. Zdaj bodo oni v tej vlogi, ko bodo morali prestati pritisk Ljudskega vrta. Imamo dolgih 90 minut, vse je še odprto. Ne bo lahko, lov na 2 gola zaostanka bo zelo zahteven. Ampak verjamem, da nam lahko uspe.”

Še pogled z igrišča k razlogom, ki so odpeljali tekmo v neželeno smer.
“Nekako ne moremo sestaviti dveh dobrih polčasov na teh evropskih tekmah. V prvem smo imeli veliko dobrih trenutkov, navijači so jim že ustvarjali pritisk in začeli z žvižgi. Morda smo se podzavestno zadovoljili s tem spodbudnim začetkom, potem pa so naredili nekaj popravkov v igri, boljše zapirali Tavaresa in vneslo se je nekaj negotovosti v našo igro. Ob tem smo se povlekli nazaj in nismo bili pravi. Izgubili smo tekmo, vendar nismo boja za napredovanja. Zakaj ne bi bila ta popolna tekma, ki smo jo sposobni odigrati, v Ljudskem vrtu? Z vsemi evropskimi izkušnjami je cilj uresničljiv, ampak gremo po vrsti. Najprej Gorica.”

Pred četrtkom v Ljudski vrt že v nedeljo. Ob 18:15, prvenstveni krog št. 4. Maribor – Gorica.
23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16