Članek
Preklop nazaj na PLTS, s trenerjevim napovednikom kroga št. 4
RESETIRANI, Z NOVIM CILJEM
Foto: Drago Wernig
Hitra regeneracija in že priprava na naslednji izziv. Ritem julij/avgust je znan, preklop z domačega na evropsko prizorišče in nazaj. Zdaj z Ibroxa v Ljudski vrt. Rangers bo spet aktualen od ponedeljka, vikend je v znamenju dvoboja z Gorico.

“Četrtkovo izkušnjo smo pustili za seboj. Vemo, kaj nas je stalo boljšega rezultata in celotno dogajanje v Glasgowu je treba odmisliti. Prepričan sem, da se bo z vsakim dnem do povratnega obračuna optimizem pri nas stopnjeval in da bomo v četrtek šli na igrišče odločno, samozavestno. Zdaj pa smo se takoj usmerili najprej k nedeljski tekmi. Ne bomo dovolili, da bi bilo predolgo prisotno razočaranje. Takoj po tekmi, ko se zgodi poraz, nočem skrivati slabe volje. Potem pa prespiš, se pogovoriš, resetiraš in imaš pred seboj nov cilj. Tako funkcioniramo že nekaj let. Dobro funkcioniramo in verjamem, da bomo imeli dober odziv tudi tokrat,” pravi trener o preklopu k novemu izzivu.

Pri napovedniku naslednje tekme izpostavlja pomen skupne in posamične priprave: “Čaka nas preizkušnja proti tekmecu, ki ima kontinuiteto dela, dobro se poznajo. Pričakujem Gorico, ki nam ne bo puščala veliko prostora. Z dovolj kompaktnosti, zagotovo se ne bodo pretirano odpirali. Mi pa moramo najti rešitve v ofenzivnem delu in hkrati biti dovolj previdni, da onemogočimo njihove poskuse. Ob ustreznem počitku in psihološki pripravi je potrebna aktivacija vsakega posameznika, ki bo v kadru, s skupnim ciljem: da osvojimo 3 točke.”

Koliko je predvidenih kadrovskih sprememb, s kakšno postavo do uresničitve cilja?
“Z najboljšo možno v tem trenutku. Moramo upoštevati, da je za nami zahtevna tekma, vendar je prvenstvo prioriteta. Ne smemo izgubljati točk, igramo doma. Res imamo kot pred tekmo z Muro le 2 dni za pripravo. Gorica ima izkušnje in mladost, ob tem pa svoj način, ki prinaša rezultate. Toda mi imamo dovolj moči in kvalitete, da pridemo do nove zmage. Dodaten cilj pa je, da smo uspešnejši v fazi branjenja,” je poudaril Darko Milanič.

Krog št. 4. Maribor – Gorica. Ljudski vrt, nedelja, 18:15.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15