Članek
Dovolj je reči - derbi. Stožice, nedelja, 20:30.
VEMO, KAJ MORAMO
Dino Hotić: "Dvigniti glave in pokazati pravo podobo"
Foto: Drago Wernig
Odmisliti razočaranje in začeti novo vijol’čno zgodbo. Z derbijem. Prvo poglavje sezone je zaključeno, zdaj začenjamo naslednjega. Da bi kljub utrujenosti in posledicam evropskega četrtka nadaljevali uspešen prvenstveni niz tudi v obdobju, ko ne bo več kvalifikacij.

“Razlikovati moramo stanje takoj po tekmi, v petek, soboto in na dan tekme. Po celjenju ran in vračanju moči smo popolnoma osredotočeni na nov izziv. Nekateri imajo veliko minut, nakopičilo se je tudi nekaj utrujenosti, vendar sem prepričan, da ne bo opazna. Četrtek je potisnjen v ozadje, fokus je le na derbiju. Naša predstava pa bo na ustreznem nivoju,” v napovedniku dvoboja v Ljubljani pravi Darko Milanič.

Vijol'čni načrt za derbi je pripravljen. “Začetek prvenstva je bil dober, v takšnem slogu želimo nadaljevati. Evropa vedno prinaša posebne občutke, se pa vsi dobro zavedamo, kaj je prioriteta. Čaka nas zahtevna preizkušnja proti tekmecu, ki igra drugače kot v prejšnji sezoni, ustvarjajo več širine in napadajo z več igralci, a hkrati tudi puščajo več prostora. Moramo biti raznovrstni, z ravnovesjem med napadanjem in branjenjem.”

Pri sestavi moštva za uresničitev cilja bo moral trener znova iskati novo rešitev na desni strani v obrambi. Martin Milec še mora mirovati, Denis Klinar pa je obnovil poškodbo, ki jo je imel spomladi na Madžarskem. Preostali so v pripravljenosti. Med kandidati za nastop je v dobrem stanju Dino Hotić: “Obrnili smo se k novim ciljem, novi tekmi. Takoj je na vrsti derbi in ni mu treba namenjati dodatnih besed. Prvenstvo je naš cilj št. 1, z jasnim ciljem, da vrnemo naslov prvaka nazaj v Ljudski vrt. Ena slaba tekma od šestih nam je odnesla nadaljevanje evropske zgodbe, s tem se ne moremo kar tako sprijazniti, ampak smo se že v četrtek takoj po tekmi dogovorili, da je treba dvigniti glave in pokazati pravo podobo.”

Prvi naslednji izziv bo največji na domačem prizorišču.
“Prisoten je povečan naboj, vemo, kaj vse prinaša derbi. Za nas tudi dodaten motiv, saj smo izgubili zadnjo tekmo v prejšnjem prvenstvu in se želimo oddolžiti že ob prvi priložnosti. Res prihaja le 3 dni po zahtevni evropski preizkušnji, vendar je za derbi vedno dovolj moči.”

Olimpija – Maribor. Stožice, nedelja, 20:30.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15