Članek
S trenerjem o derbiju, ki je uspel v vseh pogledih
ZA PONOS IN UŽIVANJE
Mi skupaj eno smo!
Foto: Drago Wernig
Nazadnje 2.3.2014. Takrat Bohar, Fajić in Mendy. V nedeljskem vijol’čnem večeru v Ljubljani znova 0:3, znova s tremi različnimi strelci (Mlakar, Dervišević, Hotić). Prvi večni derbi v letošnji sezoni po najlepšem scenariju in kot najboljši odgovor moštva na vmesno četrtkovo izkušnjo ob nesrečnem zaključku evropskega tekmovanja.

“Pogumno, tekaško dobro, kombinatorno. Bilo je res uspešno v vseh pogledih. Zadeli smo trikrat, kar v derbiju ni lahko. Zaslužena zmaga in predstava, na katero smo lahko ponosni,” je trenerjev komentar derbija, ki je razen nekaj uvodnih minut minil po naših željah.

“Začeli smo pasivno, glede na kakovost tekmecev smo želeli hitreje napasti njihovo zadnjo linijo. Ko smo spremenili postavitev, je bilo bistveno boljše in smo lažje prihajali do priložnosti, pa tudi lažje se branili. Fantje so res potem v nadaljevanju uživali v tekmi.”

In bili učinkoviti. Začetni izkupiček je izjemen: 5 prvenstvenih tekem, 18 golov.
“Lepo je gledati fante, kako si želijo doseči zadetek. Šlo nam je v gol tisto, kar nam v prejšnji tekmi, žal, ni. Moramo tako nadaljevati, saj imamo v ekipi veliko število napadalcev, igralcev z napadalno miselnostjo. Želim si, da ohranijo to ambicioznost, da tekmujejo v tem, kako bodo napadali in so neutrudni v tresenju mreže. To je lažje reči, a je skozi proces treninga in željo na tekmah uresničljivo.”

Še en plus derbija: povečana prednost na lestvici. Pred prvimi zasledovalci na lestvici na +4, pred Olimpijo na +8.
“Veliko tekem je še pred nami, vendar smo kljub temu, da imamo nekatere zelo mlade igralce, kot moštvo zelo resni. Vsako tekmo bomo vzeli kot zgodbo zase, se dobro pripravili. Tisti, ki bodo na igrišču, bodo leteli in želeli igrati dober nogomet. Da bomo zadovoljni s svojo izvedbo, potem pa z nami tudi vsi ostali. Liga je letos zelo zahtevna, dogajajo se zadeve, ko je težko napovedovati ali predvidevati zanesljive zmage. Zmeraj ne bo šlo gladko, kot je bilo večinoma na dosedanjih tekmah, ko smo velikokrat zadevali. Zato bo treba na vsakem terenu imeti psihološko stabilnost, ustrezno pripravljenost. Gremo naprej korak po korak, z željo po novih zmagah in upoštevanju spoznanja, da so tekmeci zelo, zelo dobri.”

Po tednu velikih obremenitev je Darko Milanič igralcem namenil 2 prosta dneva. Potem pa se v sredo, s ponovnim zborom začenja nov projekt. Po derbiju smo spet skupaj v Ljudskem vrtu: nedelja, ob 20:15. Maribor - Celje.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15