Članek
Jan Mlakar po derbiju in ob začetku priprav na naslednji izziv v nedeljo v Ljudskem vrtu
OSTATI NA TLEH IN DELATI DALJE
"Pokazali smo moč kolektiva in posamične kvalitete"
Foto: Drago Wernig
Spet skupaj. Po dveh dneh premora vrnitev moštva v Ljudski vrt, z zadovoljstvom po razpletu derbija in z novimi motivi, ki jih ne bo manjkalo v prihodnjem obdobju.

“Po tednu dveh zahtevnih tekem v prejšnjem tednu sta bila prosta dneva koristna, odklop je prišel prav. Zdaj pa je treba zagrabiti za delo in spet nadaljevati v običajnem ritmu priprav na naslednjo tekmo. Gremo naprej, z novimi motivi,” pravi Jan Mlakar, ki je prispeval velik delež k odlično odigranem derbiju, čeprav doslej ni imel veliko izkušenj z najbolj odmevnimi dvoboji domače lige.

“Bilo je fenomenalno. Pokazali smo moč kolektiva in posamične kvalitete. Najprej smo poskrbeli, da smo se dobro branili, v napadu pa smo doslej velikokrat dokazali, kaj zmoremo in smo tudi tokat. Povedli smo v dobrem trenutku, ubranjena enajstmetrovka nam je potem dala novih moči in ko smo zadeli še dvakrat, smo tekmo mirno pripeljali do konca.”

Prve priložnosti po res izjemni akciji najmlajši udeleženec derbija ni izkoristil, takoj v naslednjem poskusu pa se je mreža zatresla.
“Na začetku žal ni šlo iz prvega poskusa, ampak nismo se ustavili. Šli smo naprej, vztrajno, prepričani v svoje sposobnosti. In prišli do 0:3.”

Kaj pomeni teh 0:3 za razmerje moči in nadaljevanje ligaške sezone?
“Večkrat smo že dokazali in na različne načine, da smo najboljši. Nedeljska zmaga pomeni veliko, a je treba ostati na tleh in delati naprej v istem ritmu. Stanje na lestvici je spodbudno, a je še prezgodaj, da bi delali izračune. Ko bo čas za to, bomo podrobneje spremljali lestvico. Zdaj je treba le tako nadaljevati, kot smo začeli uvodne kroge.”

Zanimiva je tudi trenutna podoba klubske lestvice strelcev.
“Vsi smo razpoloženi, kar trenerju olajša delo pri izbiri igralcev in sestavljanju moštva. Najbolj pomembno pa je, da se med seboj tako dobro razumemo, kar smo sicer že večkrat omenjali, a je res velikega pomena za uspehe.“

Naslednji izziv v nedeljo v Ljudskem vrtu. Ob 20:15, krog št. 6. Maribor - Celje.
“Vemo, da ne bo lahko in da nas po derbiju čaka nova zgodba. Proti Celju, ki vedno lahko odigra dobro in povzroči precej težav s svojimi kvalitetami v napadu, se bo treba dobro postaviti. Naloga pa je jasna, gremo na zmago!”
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15