Članek
Z Blažem Vrhovcem o visokih številkah v količini teka
KO VEČ NE GRE, TE DVIGNEJO NAVIJAČI
"Vsak opravlja svoje delo. Pomembno je, da ga skupaj dobro opravimo."
Foto: Drago Wernig
Atraktivna igra, zbiranje točk, eden izmed temeljev za učinkovite vijol’čne predstave v začetnem delu sezone pa odlična fizična pripravljenost z veliko količino teka. V tej statistiki prednjači Blaž Vrhovec in z njim smo pripravili nekoliko drugačno zgodbo. O kilometrih.

Naprave so pri vezistu s št. 5 med merjenjem na devetih tekmah v dosedanjem delu projekta 2018/19 zabeležile skoraj 105 pretečenih kilometrov. Ali dva maratona in pol. V povprečju pa med 11 in 12 km na tekmo. Blaž Vrhovec je bil v vrhu že lani v izjemni konkurenci skupinskega dela Lige prvakov, s polnimi pljuči pa je vstopil tudi v letošnjo sezono.

“Nogometne zahteve gredo v to smer, da moraš biti fizično v top stanju. Te številke niso merilo, trudim se, da bi prispeval svoj delež. Nekdo zabija, drug poskrbi za zadnjo podajo, eni pa več pretečemo. Vsak opravlja svoje delo. Pomembno pa je, da kot ekipa vse opravimo dobro. In potem pridejo tudi rezultati,” o receptu za visoke obrate v teku Blaž Vrhovec.

“To je del naših nalog, ki jih je treba oddelati. Treningi so pred in med sezono natančno zasnovani, v klubu je poskrbljeno za odlično regeneracijo. Pa gre. Ko ne gre, pa je naša prednost v tem, da imamo še dodatno energijo s tribun. Ko včasih več ne moreš, ne obupaš, ampak te dvignejo navijači in najdeš kanček energije, ki lahko pomeni kdaj tudi razliko med zmago ali porazom.”

Naslednji vijol’čni izziv: v nedeljo, proti Celju. V Ljudskem vrtu, ob 20:15.
“Pomembno je, da smo se po tistem razočaranju ob slovesu od evropskega tekmovanja pobrali. Odlično smo odigrali derbi, zdaj pa nova zgodba in novo dokazovanje. Zavedamo se, da so Celjani boljši kot kaže trenutno stanje na lestvici, tako da se ne zanašamo na prejšnje tekme. Mi moramo gledati le nase in v nedeljo spet velja – na puno!”

Več v videozgodbi: https://www.youtube.com/watch?v=wjPoPKcpDuM
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15