Članek
Trenerjev napovednik kroga št. 6: Ljudski vrt, nedelja, 20:15
ODMISLITI DERBI IN LESTVICO
"Nove zgodbe se moramo lotiti na naš dosedanji način.”
Foto: Drago Wernig
Teden po derbiju ne pomeni spuščanja ritma. Nov izziv, nove temeljite priprave od ponovnega zbora moštva.

“Imeli smo 2 dni prosto, to se v letošnji sezoni še ni zgodilo. Ob vrnitvi smo najprej opravili 2 konkretna treninga, petkovo dopoldne pa pred nadaljevanjem vadbe namenili videoanalizi. Skupaj smo si pogledali, kaj je bilo dobrega v derbiju in kaj je treba popraviti, potem pa razčlenili način igre nasprotnika, ki nas čaka v nedeljo,” opisuje vijol’čni režim Darko Milanič, ki je vsem hitro umaknil pogled z lestvice.

“Fante sem takoj ob prihodu opozoril, da je zadnje mesto Celja nerealna situacija glede na to, kar prikazujejo na igrišču. Ustvarjajo si priložnosti, imajo precej dobrih zadev in moraš biti pravi, da jih premagaš. Igrajo dinamičen nogomet, zanimiv za gledalce. Ne pričakujem jih v zaprti postavitvi in osredotočene le na branjenje. Odmisliti moramo derbi, zadnje rezultate nasprotnika in se lotiti nove zgodbe na naš dosedanji način.”

Prednost +4 na lestvici, +16 razlika v zadetkih. Način je pravi.
“Moramo izhajati iz tega, da imamo dobro izhodišče. Seveda pa se ne bomo zanašali, da nam to omogoča lažje delo. Treba je zadržati nivo, ki ga imamo. Kar sem videl na treningih v tem tednu, je bilo zelo zavzeto in skušali bomo to prenesti tudi v naslednjo tekmo.”

Naslednja tekma bo imela tudi čustven naboj, soočiti smo se morali z grozečo novico, da smo izgubili Roka, člana vijol’čne družine, ki ga nikdar ne bomo pozabili…
“Izguba dragega, velikega navijača z velikim srcem je huda. Skušali bomo z dobrimi predstavami obujati spomin in vsem našim navijačem tudi v prihodnje prinašati veliko prijetnih trenutkov, pozitivne energije.”

Krog št. 6. Ljudski vrt, nedelja, 20:15. Maribor – Celje. Zadnje kadrovske novice: izven nogometnega treninga so še Klinar, Rajčević in Milec. Šuler pa se je pridružil moštvu po vmesnem 6-dnevnem premoru.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15