Članek
Odštevanje do tekme s kapetanom (Ljudski vrt, nedelja, 20:15)
NOVA ZGODBA, NOVO DOKAZOVANJE
"Zavedamo se, da bo za novo zmago treba odigrati tako kot v derbiju"
Foto: Drago Wernig
Po uspešnem večnem zdaj še štajerski derbi. Čakamo ga v odličnem razpoloženju, ob odštevanju do naslednjih 90 minut.

Marcos Tavares po uspešni otvoritvi prvenstvene sezone in pred novim izzivom: “Pokazali smo, da smo močnejši od drugih. A je vsaka tekma nova zgodba in novo dokazovanje. Zato moramo ostati na pravi poti, s popolno zbranostjo, da pridemo do zmage. Ni treba vedno 5:0 ali 3:0, to je nemogoče. Včasih bo dovolj tudi 1:0, le da zbiramo točke.”

Ob točkah kapetan zbira tudi rekorde. Veliko jih je bilo, a še niso zaključeni. Motivov za nove mejnike ne manjka.
“Najprej si želim, da vrnemo naslov prvaka domov. To je prvi in osnovni cilj. Potem pa so tukaj še nekateri osebni in menim, da bo še dovolj časa, da jih dosežem. 500 tekem, 200 golov za NK Maribor... Da bi mi uspelo in da bi še lahko pomagal ekipi, hočem podaljšati svojo kariero, zato imam poseben režim. Zelo sem vesel, da lahko v klubu, s trenerji opravim dodatne treninge in sem lahko na takšen način v najboljši formi, kar je mogoče. Še vedno lahko izboljšam zadeve v igri. Najbolj pomembno pa je, da napredujemo in zmagujemo kot ekipa.”

Prva naslednja priložnost v nedeljo.
“Ves teden smo dobro trenirali. Naprej nas vodi cilj, naslov prvaka, imamo dovolj izkušenj, dobro ekipo, ob tem pa smo v pravem ritmu. Lepo se bo vrniti v Ljudski vrt, tukaj je vse drugače. Motivacija, ozračje, energija. Želimo zmagati za nadaljevanje uspešne serije in za dobro popotnico pred zaporednimi gostovanji, ki so pred nami. Se pa zavedamo, da bo treba odigrati tako kot v derbiju. Celjani niso na realnem mestu na lestvici, njihove dosedanje tekme niso pokazale prave podobe. Ob videoanalizi smo videli situacije s prejšnjih tekem, ko so imeli veliko priložnosti, a niso zabijali. Zato imamo samo 1 pravilo za nedeljo: na puno!”

Krog št. 6. Maribor – Celje. Ljudski vrt, nedelja, ob 20:15.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15