Članek
S trenerjem o nedeljskem razpletu
TRUD TOKRAT NI BIL DOVOLJ
Celjani so nam preprečili skok do pete prvenstvene zmage: Aleks Pihler
Foto: Drago Wernig
Šesta tekma, drugi remi. Dolgo smo čakali na vodstvo, ga dočakali, potem pa v končnici Celjani do izenačenja. Analiza kroga št. 6 ob pogovoru s trenerjem.

“Skozi večji del tekme, do samega konca smo imeli pobudo, skušali prebiti nasprotnika, ki se je zelo dobro branil. V 1. polčasu smo slabo odigrali ob določenih situacijah, a sem imel med tekmo občutek, da smo blizu, da jih lahko prebijemo, vendar se to ni zgodilo. Bili smo dovolj vztrajni pri napadanju in prišli do vodstva, ko smo tekmo odprli, pa nismo zadržali vodstva. Ob tem, žal, nisem uspel zapreti tekme, kar sem nameraval s predvideno menjavo tik pred izenačujočim zadetkom. Fantje so se trudili, vendar to proti nasprotniku, ki se je dobro, organizirano branil, ni bilo dovolj za zmago. Tokrat se nam ni izšlo,” Darko Milanič o dvoboju s Celjem.

Po šestih krogih smo zdaj pri štirih zmagah in dveh neodločenih rezultatih, prednost na lestvici je +5.
“Prvenstvo bo dolgo, takšne tekme so sestavni del. Če lahko iz nedeljske izkušnje izvlečemo nekaj pozitivnega, je to, da so fantje oddelali tekmo z ustreznim trudom in da smo povečali prednost pred zasledovalci na lestvici. Gremo naprej, ostajamo na dobri poti, bomo pa morali biti v naslednjih krogih bolj učinkoviti.”

Do ligaškega premora zaradi reprezentančnih akcij nas čaka še 90 minut v Kranju. V nedeljo, z začetkom ob 16:00.
“Zdaj se že usmerjamo k dvoboju s Triglavom, z vso specifičnostjo gostovanja. Vemo, kako igra nasprotnik na svojem igrišču. Zahtevna preizkušnja bo, jasno pa je, da nas zanima le zmaga in treba bo pokazati kvaliteto, znanje, pravo podobo za uresničitev cilja.”
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15