Članek
Pogled na krog št. 6: Mitja Viler
POVEDLI IN SE USTAVILI
"Prejšnje tekme so bile ‘kanonada’, tokrat se ni izšlo."
Foto: Drago Wernig
Po derbiju tekma z veliko dogajanja, a tokrat brez želenega razpleta. Po šestih krogih je zdaj statistični prerez: 14 točk, 4x zmaga, 2x remi.

“Dinamična tekma, z veliko tempa. Kot ponavadi, ko igramo s Celjem. Tokrat so se drugače postavili, glede na stanje na lestvici niso bili tako samozavestni. Igrali so lepo, a večinoma obrambno in bili nevarni iz protinapadov. Če v takšni situaciji tekme ne odpreš dovolj hitro, lahko gre v drugo smer. Ni nam uspelo dovolj zgodaj do vodstva in s tem smo si otežili nalogo. Ko smo povedli, pa se nam je zgodilo, da smo se ustavili. Tistih 5 slabših minut, ko so gostje imeli 2 kota, iz drugega zadeli in povezali nekaj nevarnih poskusov, nam je odneslo zmago,” o nedeljskem dogajanju Mitja Viler.

Čeprav cilj št. 1 ni bil uresničen, je ob razpletu preostalih tekem točka zadostovala za povečanje prednosti.
“Zanimiva situacija. Vedeli smo, da smo v tem krogu na vrsti kot zadnji, imeli smo svoj načrt, ki pa nam, žal, ni uspel. Prejšnje tekme so bile ‘kanonada’, tokrat se ni izšlo. Vemo, kako dobro se ekipe pripravijo na nas. Ker so nam uspešno zapirali sredino, smo med tekmo spet nekoliko spremenili sistem igre, toda vedno ne gre po željah. Ostajamo pa na dobri poti in tako moramo nadaljevati.”

Naslednja postaja Kranj. Nedelja, 16:00.
“Zdaj smo imeli tekmo v največjem mrazu, v nedeljo pa najbrž popoldne v največji vročini. A se ne oziramo na te okoliščine, oddelati je treba tekmo na najboljši način. Triglav ima zanimivo, mlado ekipo, pričakovati je, da bodo zelo agresivni. Zato se moramo dobro pripraviti na vse, imamo dovolj časa za trening v tem tednu, da izpilimo določene variante. Da zmagamo in gremo z dobro popotnico na krajši premor.”
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15