Članek
Pred gostovanjem v Kranju: Klinar znova trenira z moštvom, poškodba Šulerja
AMBICIOZNO V ZAKLJUČKE
Po zadetku na prejšnji prisilni počitek za Marka Šulerja na naslednji tekmi
Foto: Drago Wernig
Prvih 90 minut v septembru. In zadnjih 90 pred dvotedenskim prvenstvenim premorom. V nedeljo krog št. 7, ob 16:00 v Kranju.

“Moramo iti v tekmo z ustreznim pristopom, pričakujemo lahko, da se bodo gostitelji osredotočili na organizirano branjenje z velikim številom igralcev ter hitre prehode. Ne dvomim, da bomo dobro prihajali z žogo do zadnjih 30 metrov, potem pa želim videti odlično sodelovanje na majhnem prostoru, prave tajminge in učinkovitost. Moramo biti zelo odločni, ambiciozni v zaključkih napadov. Želim videti ekipo, ki se zaveda, da je treba vrniti naslov in v ta namen priti v nedeljo do treh točk,” v napovedniku dvoboja s Triglavom pravi Darko Milanič.

Doslej 6 tekem, 19 golov. Ob zmagi je želja tudi potrditev statusa najučinkovitejšega moštva lige, kar pa gostitelji sporočajo, da bodo skušali onemogočiti.
“Ni treba izgubljati besed, da je vsak zelo motiviran proti NK Maribor. Pripravili smo strategijo faze napada in se glede na to, kako so naši tekmeci igrali doslej, odločili za nekaj različnih rešitev v napadu. Moramo biti dovolj vztrajni v izvedbi, s ponavljanjem akcij, z učinkovitostjo. Kakovostna razlika je opazna, vendar jo bo treba potrditi na igrišču. Na ustrezen način.”

In še pogled v zdravstveni karton pred potjo v Kranj?
Klinar je prvič po dveh tednih z nami opravil del treninga, videli bomo, kakšen bo odziv v naslednjih dneh ob večjih obremenitvah. Milec potrebuje še nekaj tednov, se pa je poškodoval Šuler. Zvil si je gleženj, ki ga je imel že večkrat poškodovanega in ga zagotovo ne bo z nami v Kranju. Največ težav imamo tako v obrambni vrsti, ostali so zdravi in jih je dovolj na razpolago za uspešno predstavo.”
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15