Članek
Aleks Pihler pred krogom št. 7 (nedelja, 16:00. Triglav - Maribor)
OPOZORIL JE DOVOLJ
"Hočemo na premor z zmago!"
Foto: Drago Wernig
Še sobotni popoldanski trening in odhod proti prizorišču. Zaključni del aktivnosti pred gostovanjem v Kranju, zadnji sogovornik o vijol’čnem načrtu za nedeljo Aleks Pihler.

“Imeli smo dovolj časa za temeljito pripravo. Pričakujemo lahko, da se bo Triglav odločil za podobno taktično postavitev kot Celje. Poskušali bodo z obrambno usmeritvijo in čakali na protinapade, mi pa bomo poskušali najti poti do njihovih vrat in verjamem, da izkoristili priložnosti na boljši način.”

Opozoril, da se ne zanašamo na vlogo favorita na papirju, je dovolj. Včasih smo v Kranju že imeli nekaj težav, predvsem v popoldanskih terminih kot bo tudi to nedeljo.
“Želeli bi si, da se bo tekma razpletla, kot se je zadnja, ko smo v spomladanskem delu zmagali s 5:0. Zavedamo se, da se bo treba močno potruditi, opozoril je dovolj. Nogometaši Triglava znajo poskrbeti za težko tekmo, a moramo storiti vse, da jih onemogočimo in pridemo do želenega rezultata. Hočemo na premor z zmago,” poudarja Pihler, ki je tudi tokrat predviden, da prispeva svoj delež ob desni stranski črti v obrambi.

“Zdaj sem že vedno bolj domač na desni strani. Sprijaznil sem se, da sem trenutno jaz tisti, ki mora opraviti to vlogo. Zgodile so se nam poškodbe ob nepravem trenutku in nastala je zelo specifična situacija. Ni moj položaj, a se iz tekme v tekme boljše znajdem.”

Krog št. 7. Triglav – Maribor, nedelja, 16:00.

Info o vstopnicah: pokrita tribuna 8 EUR, ženske, študentje in dijaki 6, otroci do 15. leta 4, navijaški sektor 5 EUR.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15