Članek
Iz Kranja z najlepšo popotnico na premor
ZADRŽATI TA NIVO FORME
Luka Zahović na reprezentančno akcijo s petimi ligaškimi goli
Foto: Drago Wernig
Tekma št. 7, zmaga št 5. Ob razliki v zadetkih 24:4. Začetnih 630 prvenstvenih minut v velikem slogu, s potrditvijo atraktivnosti in učinkovitosti tudi v Kranju.

“Odlično oddelano v napadu, ob petih zadetkih smo si priigrali še nekaj lepih priložnosti. Zmeraj rečemo, da si želimo hitrega gola, kar nam je uspelo, a je potem še veliko minut. Te minute po zadetku smo preživeli z nekaj sreče, potem zadeli še drugič in odpeljali tekmo v želeno smer. Med tekmo je bilo veliko dobrega, ni pa mi bilo všeč, da smo v določenem delu preveč pustili nasprotniku,” je trenerjev komentar dvoboja s Triglavom.

Ne moremo mimo spoznanja, da smo že četrtič zmagali s petimi doseženimi zadetki v nasprotni mreži.
“V fazi napada smo dobri, raznovrstni in nasprotniku preti nevarnost z več pozicij. Zdaj igramo nekaj časa s tremi napadalci, zato je treba kaj več reševati v obrambi, a nam tekmeci težje sledijo, ko gremo v napad. Luka je zadel 2x, Mlakar odprl serijo in ob tem prihajal do priložnosti, Hotić je zabil odličen gol, Vrhovec bil uspešen po prekinitvi, ki prav tako ostajajo naše močno orožje. Lahko bi zadel tudi Mešanović, bili smo nevarni z različnih strani. Vedeli smo, da je Triglav doma dovolj dober, da se lahko tekma obrne v drugo smer. Vendar smo zelo dobro iskali rešitve, s kombinatoriko, ki nas odlikuje in nas mora tudi v prihodnje.”

Edina negativna plat vijol’čne nedelje: vnovična poškodba Klinarja, ki se je vrnil po okrevanju.
“Odločil sem se, da bo igral, glede na to, kako sem ga videl na treningih. Vse je bilo v redu, bil je pripravljen, a se je, žal, poškodoval. Zdaj bo potreboval predvidoma spet nekaj časa za okrevanje.”

Iz Kranja z najlepšo popotnico na premor. Ligaški boj nadaljujemo 15.9. v Krškem.
“Zadovoljni smo, osvojili smo veliko točk, ob tem pa bili učinkoviti in dobili malo golov. Zdaj se je treba odpočiti, potem pa zagrabiti naprej. Naša naloga je, da zadržimo ta nivo forme. Če je mogoče, pa ga še izboljšamo. Naj traja čim dlje ta uspešna serija, nimam večjih pripomb nad prikazanim. Začetno izhodišče še nič ne pomeni, vsi se dobro zavedamo, da ima sezona več trenutkov, različne prelomnice. Veliko tekem je še do konca, zato je pomembno, da nas ne zapusti ta odločnost in ambicioznost. Ohraniti bo treba mirnost tudi v trenutkih, ko ne bomo dovolj hitro zadeli in ko se nam bo nasprotnik postavil po robu z uspešnim branjenjem,” Darko Milanič o dosedanjem delu in pogledu proti novim izzivom.

Nadaljevanje aktivnosti moštva v Ljudskem vrtu v sredo, potem pa pestro dogajanje. V soboto z revialnim gostovanjem na Reki (začetek ob 20:00), pred potjo v Krško pa je na sporedu še pokalna preizkušnja. Bravo – Maribor. V sredo, 12.9. Ob 15:30 v Ljubljani (športni park Šiška).
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15