Članek
Krvodajalska akcija v Ljudskem vrtu znova z množično udeležbo in rekordnimi številkami
ZBRALI 85050 mL KRVI
Vijol’čna kri za vse ljudi. Sedmič. Živahna in dobrodelna sreda v Ljudskem vrtu, ki je še enkrat pokazala, da »Mi skupaj eno smo« ni samo slogan. Zbrali smo 85050 mL krvi, kar je dosedanji rekord, na naši krvodajalski akciji pa smo imeli 219 sprejemov in 189 odvzemov.

Da velja za eno najbolj obiskanih in odmevnih akcij, priča tudi dejstvo, da je prvi darovalec prišel že uro pred začetkom. “Hvaležni smo NK Maribor, ki z organizacijo te izredno pomembne akcije rešuje zaloge krvi v severovzhodnem delu Slovenije v podopustniškem obdobju. To nam veliko pomeni, lažje bomo delali. V preskrbi s krvjo, v sistemu krvodajalstva pa izvajamo v povezavi s klubom dvojno aktivnost. Ob skrbi za nemoteno zdravljenje bolnikov veliko pomeni tudi promocija krvodajalstva, ki je investicija za prihodnost. Glas športnikov, ki se pojavijo ali med darovalci ali kot podpora akciji, je glas v deveto, morda celo dvajseto vas. Hvala vsem,« je poudarila Erika Kavaš, dr. med., spec. transf. med.

Dragoceno življenjsko tekočino je daroval tudi Darko Milanič, krvodajalce pa so v imenu ekipe prišli pozdravit Dino Hotić, Blaž Vrhovec in Martin Milec, ki zaradi poškodbe ne more vaditi s polno obremenitvijo, tako da se je želel pridružiti darovalcem: »Rad bi se v imenu igralcev zahvalil vsem za množično udeležbo. Veseli takšen odziv in lepo je, da že sedmo leto zapored v Ljudskem vrtu, v srcu našega mesta, imamo darovalce, ki se v takšnem številu udeležijo akcije. Hotel sem biti krvodajalec že pred leti, a se zaradi treningov nisem mogel udeležiti akcije. Danes, ko bi se lahko, pa so me zaradi določenih tablet, ki jih jemljem proti alergiji, ob pojavu cvetnega prahu v tem obdobju, žal odklonili. Upam, da bom morda lahko pomagal naslednje leto.«

Ob zbiranju življenjske tekočine, ki jo v zdravstvenih ustanovah vedno potrebujejo, smo dobili tudi nove podpisnike izjav o darovanju organov. Števec VJLV je zdaj dosegel št. 392. Hvala vsem!

#MiSkupajEnoSmo10.krog LESTVICA
STRELCI
Luka Koper
19
Bravo
19
Olimpija
19
DNŠ Mura
14
Tabor Sežana
13
Maribor
13
Celje
10
Domžale
10
Aluminij
7
Radomlje
5