Članek
Test nekoliko drugače: gostovanje na Reki pred polnimi tribunami (sobota, 20:00)
KORISTNO ZA NADALJEVANJE
Blaž Vrhovec: Naprej po našem programu, za ustrezno pripravo na nove izzive
Foto: Drago Wernig
Je premor in ni premor. Tokrat ne gre za običajna 2 tedna brez uradne tekme in z vmesnim testom v Mariboru ali okolici, da se ostane v tekmovalnem ritmu. Prihodnjo sredo je na sporedu pokalno gostovanje v Ljubljani, to soboto pa pripravljalna preizkušnja nekoliko drugače - pred polnimi tribunami na Reki. Stadion Kantrida, 20:00.

Blaž Vrhovec o trenutnem vijol’čnem utripu: “Ta premor je res drugačen. Dejansko je trajal le 2 dni, kar smo dobili prosto za počitek. Potem pa se je takoj šlo naprej po našem programu. Vse skupaj se kar nadaljuje, v soboto imamo zahtevno preizkušnjo, ob odličnem ozračju na Reki. Želimo odigrati dobro tekmo, potem pa se ustrezno pripraviti na zaporedna gostovanja, dočakati vrnitev reprezentantov in nadaljevati, kjer smo ostali.”

Končali smo z 1:5 v Kranju. Z novo revijo golov, pri kateri je delež prispeval tudi Vrhovec in s spodbudnim izhodiščem na lestvici.
“Vesel sem svojega zadetka, saj jih ne zabijam pogosto, toda najpomembnejše so 3 točke in spoznanje, da ohranjamo prednost na vrhu. Veliko je pomenilo, da smo dovolj hitro zadeli, potem je lažje prišla do izraza naša kvaliteta. Lahko smo zadovoljni z doslej prikazanim. Igramo in zbiramo točke kot moštvo, vse izhaja iz borbenosti in izpolnjevanja obrambnih nalog. Od tudi učinkovitost, ki nas odlikuje.” 

Čeprav treningi te dni ne potekajo v popolni zasedbi, trener vse opravlja po predvidenih smernicah.
"Bistveno manj nas je, kot nas je bilo na treningih v prejšnjih dneh. Imamo tudi nekaj težav s poškodbami. Pri sami organizaciji treninga delamo z manjšo skupino, ampak z enako vnemo. Štiri treninge pred tekmo z Rijeko bomo izkoristili, da ponovimo principe, ki jih želimo imeti v igri."

Sobota, 20:00. Rijeka – Maribor. Pri napovedniku gostovanja na Kantridi je treba izpostaviti, da bo ozračje na tribunah poskrbelo za dodaten navdih in dalo novo dimenzijo pripravljalni tekmi.
“Navijači bodo na Reki obujali nostalgijo, saj je Kantrida veljala za kulten stadion, na katerem se je igral zelo dober nogomet, mi pa bomo to tekmo vzeli kot pripravo na nadaljevanje sezone in jo izkoristili za koristno preizkušnjo. Z namenom, da denimo Cotman, Cretu, Rajčević ali Felipe Santos, ki so doslej igrali malo ali nič, dobijo tekmovalne minute. Resno bomo zagrabili, a predvsem bo to priprava za pokalni dvoboj z Bravom in potem nadaljevanje prvenstva v Krškem," poudarja Darko Milanič.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15