Članek
S trenerjem o preizkušnji na Kantridi
PREVEČ AVTOCEST, PREMALO OD DOGOVORA
Alexandru Cretu ob vračanju tekmovalnega ritma oddelal 90 minut
Foto: Drago Wernig
Z revialne tekme na Reki s porazom. Brez reprezentantov in poškodovanih nismo videli predstave, kot smo jih bili vajeni v prejšnjih tednih.

Trenerjev komentar dvoboja na Kantridi: »Jasno je po tako visokem porazu težko izbrati pozitivne zadeve, vendar je dejstvo, da smo igrali v postavi, ki ni optimalna zaradi odsotnosti reprezentantov in igralcev, kateri imajo težave s poškodbami. Začetek je še bil soliden, potem pa smo proti ekipi, ki nas je nekoliko počakala, izgubili tisti pravi trenutek. Po zadetku smo bili bistveno preveč nepotrpežljivi, odprti. Preveč avtocest je nastalo vsepovsod do naših vrat in nismo več uspeli obdržati dogovora. V drugem polčasu sem hotel umiriti zadeve, z menjavami se je to tudi zgodilo. Ampak smo pred tem preveč visoko napadali nasprotnika, kar se nam ni obrestovalo.«

Katere odgovore je prinesla ta tekma?
»Razumljivo je, da nekateri, ki ne igrajo ali nimajo tekmovalnega ritma, ne morejo biti v najboljši formi. Lahko bi iskali razloge, da ta tekma ni bila ob pravem času, a jih ne bomo. Fantje so dobili priložnost, videli smo, kaj ni bilo dobro in to nam bo opozorilo. Veliko odgovorov imamo že od prej, niso novi. Nujno je treba popravljati zadeve, zadržati mirnost in se v trenutkih, ko igraš proti nasprotniku, kot je bil tokrat na drugi strani, zavedati, da se moraš držati dogovora.«

Pozitivna zadeva sobotnega gostovanja pa je bila nedvomno kulisa na tribunah, ki ji je treba nameniti še nekaj besed. Redke so pripravljalne preizkušnje pred 10.000 gledalci.
»Zaradi njihovega praznika je bilo ozračje odlično. Toda v velikem številu so prišli tudi naši navijači, ki sem jih slišal skozi celotno tekmo. Oni so svoje oddelali zelo dobro, mi na igrišču žal ne. Škoda, da jim nismo omogočili zadovoljstva z našo boljšo igro. Res je bil nasprotnik zelo učinkovit, mi pa nismo zadržali mirnosti, kompaktnosti. Če se lahko tako izrazim, nam je na tej tekmi udarilo ven veliko zadev, a se bomo zbrali in nadaljevali svoje delo kot doslej. Po napornih dveh mesecih bo pomembno spet nabrati energijo. V prvenstvu nam gre dobro in nujno je ostati na tej poti. Da bi s pokalno tekmo, ki nas čaka v sredo v Ljubljani, potem pa v soboto v Krškem nadaljevali, tako kot smo končali prejšnji teden,« preusmerja Darko Milanič moštvo k novemu tekmovalnemu tednu.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15