Članek
V sredo otvoritev pokalnega tekmovanja (Bravo - Maribor, 15:30)
BREZ DEVETIH, A Z ZNANIM CILJEM
Foto: Drago Wernig
Nazadnje 16.4.2010. Dvoboj 2. kroga tekmovanja za pokal Slovenije pomeni vijol'čno vrnitev na nekoč pogosto prizorišče po več kot osmih letih.

Včasih smo bili redni gostje v športnem parku Šiška v Ljubljani, v sezoni 2009/10 celo petkrat. Po 2x v prvenstvenih dvobojih proti Olimpiji in Interblocku, tedaj pa proti Olimpiji še v pokalnem obračunu. Zdaj ima tam svoj dom Bravo in ljubljanski drugoligaš pomeni našo prvo oviro v boju za novo trofejo (o napredovanju odloča 1 tekma).

»Rezultati, ki so jih pri Bravu dosegali z mlajšimi selekcijami v prejšnjih letih, pomenijo, da dobro delajo. Imajo strokovno zasnovan projekt, na katerem vztrajajo in so uspešni tudi v članskem nogometu. Skozi njihove tekme v drugoligaški konkurenci smo videli, da gre za zelo dobro organizirano ekipo. Prepričljivo so začeli letošnje prvenstvo, vendar je popolnoma jasno, kakšen je naš cilj. V boju za četrtfinale pa se moramo zavedati specifičnosti pokalnega tekmovanja, spomnimo se lanske tekme v Sežani, ki je nismo dobro začeli. Tokrat ne smemo imeti slabih trenutkov, fantje se morajo odzvati na pravi način,« v napovedniku otvoritve pokalnega tekmovanja pravi Darko Milanič.

Pri kadrovskih novicah je dolg seznam poškodovanih: Tavares, Handanović, Šuler, Milec, Klinar, Kramarič. Zaradi torkovih reprezentančnih tekem pa ne bodo zraven Mlakar, Pirić in Mulahusejnović. »Res nam manjka precej igralcev, toda imamo na razpolago moštvo, ki ima kvaliteto. Nekaj sprememb glede na zadnjo tekmo bo treba opraviti, a to ne sme vplivati na predstavo. Vrnila sta se Zahović in Dervišević ter se priključila moštvu. V prvenstvu imamo zelo dobre rezultate in želimo biti uspešni tudi v pokalnem tekmovanju. Zato sta bila zadnja treninga namenjena ponavljanju principov, v napadu in v fazi obrambe za celotno moštvo. Moramo biti usklajeni, slediti načrtu in skozi izpolnjevanje svojih nalog priti do zmage. Potem pa v prihodnjem obdobju, ob vrnitvi reprezentantov in poškodovanih nadaljevati pot do dobre forme posameznikov ter želenih rezultatov.«

Bravo – Maribor. Sreda, 15:30. Športni park Šiška, osmina finala pokala Slovenije. Spletni prenos na nzs.si.

Info za navijače
Cena vstopnice je enotna, 5 EUR za vse tribune. Parkirišče za mariborske navijače je predvideno na Magistrovi ulici, cca 200 m od stadiona (ob igrišču z umetno travo). Dostop do prizorišča: uporabimo izvoz Ljubljana - Savlje, nato zavijemo na Verovškovo ulico in po njej do konca do Magistrove ulice, do železniškega prehoda, kjer je parkirišče.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15