Članek
Napovednik kroga št. 8: Krško - Maribor (sobota, 20:15)
S ŠIRŠIM KADROM ZA NOV KORAK NAPREJ
Jasmin Mešanović: "Pokalni preobrat je potrdil značaj moštva, ki vedno verjame vase"
Foto: Drago Wernig
Končali pri 5/2/0. Po sedmih krogih 17 točk, nadaljujemo s krogom št. 8 v Krškem. Kako v naslednji prvenstveni izziv? Še vedno ostajajo na seznamu poškodovanih Tavares, Milec, Kramarič in Klinar, v primerjavi s tekmo v sredo pa s širšim kadrom.

Več o vijol'čnem načrtu za naslednji dvoboj v trenerjevem napovedniku: »Veliko igralcev ni nared, a je stanje boljše, kot je bilo. Vračata se Handanović in Šuler, ki sta odpravila poškodbi. Po reprezentančnih akcijah sta nazaj Mlakar in Mulahusejnović, Pirić pa je, žal, po vrnitvi zbolel.«

Spomin na 2017/18: v jesenskem 0:5, v spomladanskem delu 1:2. Kaj lahko pričakujemo na prvem gostovanju v Krškem v letošnji sezoni?
»Imajo relativno širok kader, a verjamem, da kljub okrepitvam med tem premorom načina igre ne bodo bistveno spremenili. So dinamični, dobro se branijo in dobro pripravijo na nasprotnika. Pripravili smo strategijo in glede na fazo, v kateri smo, se bomo morali tudi nekoliko prilagoditi. Ne bomo leteli in šli brezglavo po igrišču, ampak bo treba igrati pametno ter dovolj potrpežljivo. Da izkoristimo vsako priložnost in tekmecu onemogočimo njihove dobre trenutke, saj smo na zadnjih tekmah dovolili preveč poskusov proti našim vratom,« opozarja Darko Milanič.

Med igralci, ki je prestal zadnje obdobje brez zapletov s poškodbami in z učinkovitim deležem, je Jasmin Mešanović: »Po pokalni zmagi se vračamo k prvenstvenemu boju. Vemo, da nas čaka zelo zahtevna preizkušnja, kajti Krško lani in Krško letos sta povsem drugačni ekipi. Ogledal sem si precej njihovih tekem, zdaj so dobili še nekaj novih igralcev in treba bo odigrati na visokem nivoju. Preobrat v Ljubljani je potrdil značaj moštva, ki vedno verjame vase, ob tem pa tudi poskrbel za dodaten dvig morale. Ustreza nam, da je takoj naslednja tekma, veliko pomeni, da nas je več med kandidati za nastop. S trenerjem smo opravili analizo, vemo, kaj je treba izboljšati v igri in ne dvomim, da bo to opazno že na naslednji tekmi.«

Krog št. 8. Krško – Maribor. Sobota, 20:15.

Info za navijače:
cena vstopnice 10 EUR, ženske, mladina in upokojenci 7 EUR, otroci do 7. leta brezplačno, navijaški sektor brezplačno.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15