Članek
Ljudski vrt, sobota, 20:15. Z velikim motivom in s krajšim seznamom poškodovanih.
NE BO NAS ZAVEDLO
Foto: Drago Wernig
Vrnitev v Ljudski vrt. Po 27. dneh in treh zaporednih tekmah v gosteh, z uspešno serijo, ki nas je z zmago v Krškem pripeljala do prednosti šestih točk po osmih krogih.

»Zadovoljen sem s prikazanim v Krškem, izrednega pomena je bila mentalna pripravljenost, z ustreznim odzivom igralcev na vmesno nekoliko slabše obdobje. Opazno je, da se ob vseh dobrih lastnostih tudi želijo podrediti izbrani strategiji za posamično tekmo in v tej izvedbi je bilo vse opravljeno, kot je bilo treba,« o zadnjem izzivu v pričakovanju naslednjega Darko Milanič.

Ta teden je namenjen pripravam na zaključek prve četrtine prvenstva, naši sobotni gostje so nogometaši Domžal, ki bodo iskali pot do vrnitve na uspešne tirnice.
»Treba je razlikovati točkovni izkupiček in njihove predstave, tega ne smemo metati v isti koš. Domžalčani imajo manj osvojenih točk, kot bi si želeli, toda niso odstopili od načina igre. Še zmeraj so hitri, z veliko dinamike v igri. Imajo kakovost in spoznanje, da rezultati ne odražajo njihove prave podobe, nas ne bo zavedlo. Še vedno so dobra ekipa, le z nekoliko drugačnim kadrom. Nekaterih odhodov niso uspeli tako hitro nadomestiti, kot so si želeli.«

Ob dobri popotnici pa ne manjka motiva in ciljev v vijol'čni slačilnici, eden izmed ciljev je povezan tudi z izboljšanjem izkupička na domačem terenu.
»Na gostovanjih smo imeli več prostora, saj je nasprotnik želel nekaj več odigrati. Doma smo tekmo proti Gorici odprli s hitrim zadetkom, kar nam proti Muri in Celju ni uspelo. Včasih se potem zgodi, da te velika želja, da bi tekmo zmagali, odpelje v neželeno smer. Ob tem se nasprotnik tukaj bistveno bolj brani in ne odstopa od načina igre, kot morda na domačem igrišču, ko jih ponese v napad. Domžalčani pa ne bodo razmišljali predvsem o branjenju, o tem sem prepričan. Verjamem pa, da bomo uspešni v našem namenu, kako priti do novih treh točk.«

Še ena spodbuda pred soboto: v napovednikih prejšnjih tekem je trener dolgo našteval, kdo je izven kadra. Zdaj je seznam krajši.
»Stanje se je izboljšalo. Šuler je že igral v Krškem, Tavares in Klinar sta se v tem tednu priključila treningom z ekipo. Izven kadra je še vedno Milec, na seznamu poškodovanih pa se je na novo znašel Zahović, ki ima težave s trebušnim zidom. Ne gre za hujšo poškodbo, a zahteva previdnost. Drugi so nared in pripravljeni na novo uspešno predstavo.«

Maribor – Domžale. Krog št. 9. Ljudski vrt, sobota, 20:15.
23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16