Članek
Trenerjev opis nenavadnega sobotnega večera: ko 4x zatreseš mrežo, a ne zmagaš...
VELIKO DOBREGA, A TUDI REDKO VIDENEGA
Foto: Drago Wernig
Zadeli 4x, a je bilo dovolj le za točko. Sobotna izkušnja z naslovom Tudi to se lahko zgodi... Gostje so le 1x konkretno usmerili žogo v okvir naših vrat (Handanović je ubranil prosti strel Ibričiću), a se je končalo 2:2.

»Redko videna tekma. Ko igraš odlično, 4x zatreseš mrežo, a ne zmagaš... Ko si zabiješ gol takoj na začetku, a se dobro vrneš v igro, prideš do vodstva, imaš lepe priložnosti, potem pa se zgodi ta nesrečni dogodek z drugim avtogolom in povrhu še izključitev. Za nami je tekma, bogata z epizodami, ki nam niso šle na roko in pa tudi z veliko količino zelo dobrega nogometa z naše strani,« je trenerjev opis pestrega dvoboja z Domžalami.

Da se obeta nenavadno dogajanje, je nakazala 18. sekunda. Z nesrečnim avtogolom, ki pa ga je moštvo psihološko dobro prestalo.
»Zelo hitro smo se zbrali in pustili to za seboj. Prevzeli smo pobudo in dolgo imeli tekmo pod nadzorom. Imeli smo pobudo in pri tem nismo bili sterilni, ampak dinamični. Lepo smo sodelovali, bili kombinatorni proti nasprotniku, ki je bil strnjen pred svojimi vrati. Gostom nismo pustili veliko, vendar še vedno dovolj, da nismo zmagali. To je tisto najbolj neprijetno spoznanje tekme, saj všečne in tudi zelo zrele igre nismo ustrezno nadgradili. Zato so vtisi mešani, po eni strani sem zadovoljen s predstavo, saj so fantje odigrali večji del tekme zelo dobro, vendar je nenavadno, da smo imeli toliko negativnih dogodkov.«

Ob dveh avtogolih smo ostali še brez dveh štoperjev, pred izključitvijo Rajčevića je moral z igrišča Šuler. Kakšne so prve informacije o resnosti poškodbe?
»Takoj je dal znak, da ne bo mogel nadaljevati. Gre za poškodbo zadnje stegenske mišice. Ob vseh zapletih se nam je zgodilo še to, tako da Šulerja zdaj nekaj časa ne bo z nami.«

S krogom št. 9 smo zaključili prvo četrtino prvenstva. Analiza v številkah: 6 zmag, 3 remiji, 1. mesto.
»Imamo 21 točk in smo še neporaženi, kar je zelo dobro. Majhen madež na naše predstave pa je v tem, da nismo osvojili veliko točk v Ljudskem vrtu, od štirih tekem smo zmagali samo eno in tukaj bo treba veliko postoriti. Igrati želimo dobro, napadalno, ob tem pa bo treba zapreti nasprotniku poti do naših vrat. Drugače pa je 21 osvojenih točk ogromno, fantje dobo delajo in moramo nadaljevati v tem slogu," je uvod v PLTS opisal Darko Milanič in moštvo takoj preusmeril k novemu izzivu. Že v četrtek smo spet v Ljudskem vrtu: ob 18:00, Maribor - Rudar.
23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16