Članek
S kapetanom med zaporednima tekmama v Ljudskem vrtu
KAR NI V SOBOTO, BO V ČETRTEK
"Naprej z velikim motivom, za zmago ob začetku druge četrtine prvenstva"
Foto: Drago Wernig
9 tekem, 21 točk. Po prvi četrtini prvenstva imamo šest zmag in tri remije, zadnjega po vse prej kot običajnem poteku dogodkov.

“Moramo jo odmisliti, a je bila res nenavadna. Ne spomnim se takšne tekme. Včasih se zgodi, da ti ne gre v igri in si zadovoljen tudi z osvojeno točko. Tokrat smo igrali dobro, dejansko zabili vse 4 gole, imeli pobudo, priložnosti, pa kljub temu nismo zmagali. Neverjetno,” je Marcos Tavares strnil vtise o dvoboju z Domžalami, ki ni prinesel ustrezne nagrade za prikazano.

“Ni se lahko soočiti s situacijo, ko se začne tekma z avtogolom v 18. sekundi, a smo se zelo dobro odzvali. Se zavzeto borili, obrnili rezultat, potem pa se je zgodil še drugi avtogol. Težko se je sprijazniti, toda tudi v takšnem primeru velja, to je nogomet. Kot pozitivno bomo vzeli, da smo se pobrali po šokantnem začetku in po vsem, kar se je dogajalo, v končnici z igralcem manj prišli do remija.”

Še ena spodbuda za naslednjo serijo tekem: kapetan znova v tekmovalnem ritmu. Manjkal je 3 tedne, z zadnjim nastopom 2.9. v Kranju.
“Najbolj pomembno je, da sem se vrnil. Poškodba je preteklost, lepo je, ko si nazaj na igrišču. Škoda, da nisem pomagal z zadetkom. Sploh pri tisti priložnosti z glavo, po odlični podaji in udarcu z glavo, sem že verjel, čutil, da bo gol. Ko sem videl, da žoga ni šla v mrežo, nisem mogel verjeti.”

Na novo priložnost ne bo treba dolgo čakati. Četrtek, tokrat ob 18:00. Krog št. 10, Maribor - Rudar.
“Našo zgodbo vidim pozitivno, še vedno smo neporaženi, hočemo na tak način odigrati tudi drugo četrtino prvenstva. Gremo naprej z velikim motivom, da nadaljujemo uspešno serijo. Kar ni šlo po željah v soboto, naj gre v četrtek. Gremo po zmago, gremo Maribor!”
23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16