Članek
S trenerjem po uspešni otvoritvi druge četrtine prvenstva
DOVOLJ KVALITETNIH REŠITEV
Saša Ivković v slalomu mimo tekmecev do asistence za drugi gol
Foto: Drago Wernig
Drugič Rudar in drugič prepričljivo. Po 5:0 v Velenju 3:0 v Ljudskem vrtu, po novi zmagi pa smo po 10. krogu pri šestih točkah prednosti.

»Odigrali smo res dobro tekmo, z dovolj potrpljenja na začetku, ko je nasprotnik nekaj časa uspešno zapiral prostor, vendar so fantje našli rešitev. Na kvaliteto, ki jo imamo, prihajamo do golov že kar nekaj tekem skozi prekinitve. Z dovolj hitrim vodstvom smo lepo odprli tekmo, potem pa redko viden, izreden prodor Ivkovića, ki je pripeljal do drugega zadetka. Tukaj smo potem goste odprli, niso več bili tako kompaktni, ampak so nam pustili nekaj več prostora in smo zadeli še enkrat ter dokončno odločili tekmo. Veliko je bilo dobrega, kvari pa celoten vtis spoznanje, da smo dobili rdeči karton. Izključitev Vilerja bo limitirala pripravo na naslednjo tekmo, vendar je bila predstava taktično zelo zrela, učinkovita in fantom čestitke za prikazano,« je trenerjev komentar dvoboja z Rudarjem.

Pri strelcih imamo zanimiva mejnika: Dino Hotić je zdaj na vrhu lestvice PLTS, Luka Uskoković pa novo ime na seznamu igralcev, ki so zadeli za NK Maribor.
»Hotić je res v zelo dobri seriji. Zelo pomembno je, da je v tem delu zelo ambiciozen, da ga zanima gol bolj kot v preteklosti. Tudi igro v določenih trenutkih je poenostavil in bolj podredil kolektivu, kar ga nagrajuje z zadetki. Za Uskokovića je ob zdaj več nastopih dosežen zadetek pozitivna zadeva, iz katere bo lahko črpal dodatno samozavest. Ob tem smo ohranili ničlo in to mu bo močan veter v hrbet za naslednje tekme.«

Do naslednje bo manj kot 72 ur po odigrani zadnji. Bo pa specifična v različnih pogledih. Fazanerija, nedelja, že ob 13:00.
»Redko imamo tako malo časa za pripravo tekme, tako da sledi hitra regeneracija in hiter preklop na Muro. Čaka nas vroče gostovanje. Ozračje na tribunah, igrišče nekoliko slabše kvalitete, zgodnji termin, vse to bo pripeljalo do tega, da bo tekma drugačna, kot sta bili proti Rudarju in Domžalam. Treba se bo prilagoditi in najti pravo strategijo za gostitelje, ki bodo fanatično motivirani," Darko Milanič v pogovoru po 10. in v pričakovanju 11. kroga.
23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16