Članek
Napovednik nedeljskega gostovanja v razprodani Fazaneriji z Denisom Klinarjem
NAJ SE SERIJA NADALJUJE
"Pokazati, da je stanje na lestvici realno"
Foto: Drago Wernig
Med pozitivnimi zgodbami zadnje tekme tudi vrnitev na igrišče enega izmed osmoljencev tega dela sezone, Denisa Klinarja. Dvakrat je že moral predčasno z igrišča, dvakrat prestati okrevanje, zdaj pa so rane zaceljene in Savinjčan je spet v polnem ritmu treningov ter tekem. Pripravljen za nedeljsko gostovanje v razprodani Fazaneriji (začetek ob 13:00).

“Poškodbe so sestavni del nogometa, nisem edini, ki je bil poškodovan. Zavedal sem, da imajo nekateri še večjo smolo, še večje težave in sem prestal vse, kar je bilo treba opraviti. Ob drugi poškodbi sem potreboval še nekaj časa, da sem okreval, zdaj pa so težave pozabljene, odpravljene in gremo naprej. Sem 100% pripravljen, nazaj v ritmu s polno obremenitvijo,” pravi Denis Klinar, zadovoljen z drugim delom svojega začetnega poglavja v Ljudskem vrtu.

Čeprav je z ekipo relativno kratek čas, se to na uigranosti ne pozna pretirano. Hitro je ujel vijol’čni ritem in dodal delež k napadalni usmeritvi.
“Maribor igra napadalen nogomet, kar mi ustreza. Imamo prepoznavno igro, trener razloži naloge, ki jih imamo, moštvo je kvalitetno in ob takšni kvaliteti se je lažje vklopiti. Zame ostaja še vedno prva naloga, da naredim svoje v obrambi. Ko pa pride asistenca, mogoče celo gol, je to dodatna nagrada za nas bočne igralce. K temu stremimo, nam, ki pomagamo iz obrambnega dela, pa olajša nalogo, ko imamo toliko kvalitetnih rešitev v ofenzivnem delu moštva.”

Naslednji izziv je nekoliko drugačen: redko se zgodi, da gostujemo v domači ligi na razprodanem stadionu, ob terminu v času kosila, a nič ne spreminja cilja.
“V Sloveniji smo vajeni, da je razprodan le Ljudski vrt. Zato veliko pomeni vrnitev Mure v prvo ligo, lepo je, da bodo tudi tukaj gledalci napolnili tribune in poskrbeli za prijetno ozračje. Naša naloga pa bo, da pokažemo, da je stanje na lestvici realno. Kvaliteta je na naši strani, privaditi se moramo na razmere in tudi na termin. Bo pa treba ohraniti dosedanjo miselnost, pravilno stati na igrišču, oddelati svoje naloge in verjamem, da lahko nadaljujemo našo uspešno serijo zmag na gostovanjih.”

Mura – Maribor. Fazanerija, nedelja, 13:00.

Še obvestilo za naše navijače v Murski Soboti: rezervirana so parkirišča v Kopališki ulici, vstop v vijol’čne sektorje s stojišči pri dveh vhodih ob vzhodni tribuni.
23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16