Članek
UEFA Youth League: naša selekcija U-19 v sredo ob 17:00 v Olomoucu proti Sigmi
PRIPRAVLJENI NA IZZIV
Foto: Drago Wernig
Skupaj 64. 32 klubov v enakih skupinah kot UEFA Champions League, 32 prvakov držav z najboljšim koeficientom pa ima v UEFA Youth League svojo pot po izločilnem sistemu. Vijol’čni upi jo kot prvaki Slovenije v prvem kvalifikacijskem krogu začenjajo na Češkem, v dvoboju s Sigmo iz Olomouca.

Selekcija U-19, ki jo vodi Milan Žurman, je v ponedeljkovem dopoldnevu opravila zadnji trening doma, v torek se odpravlja v Olomouc, tekma pa bo v sredo ob 17:00.
“Gremo na pot z namenom, da prikažemo dobro igro in dosežemo dober rezultat. Ekipa je ustrezno pripravljena, skozi celotno prvenstvo igramo dober nogomet in se ne bojimo zahtevne preizkušnje,” pred največjim izzivom dosedanjega dela sezone pravi trener mladinskega moštva.

Po osmih odigranih tekmah v ligaškem tekmovanju so naši upi na vrhu lestvice, nanizali so 6 zmag, po 1x pa igrali neodločeno in izgubili. Sigma bo nedvomno drugačen nasprotnik od vrstnikov na domačem prizorišču.
“Ogledali smo si posnetke njihovih tekem in se seznanili z glavnimi značilnostmi. Za nas je bilo koristno, da smo poleti igrali na močnem mednarodnem turnirju v Zagrebu. Med temi dvoboji smo videli, kje so naše prednosti in kje pomanjkljivosti v močnejši konkurenci z vrstniki iz tujine, po videnem pa je Sigma v tem rangu. S specifiko, ki jo moramo upoštevati, da imajo številne zelo visoke posameznike.”

Po pravilih UYL lahko igrajo nogometaši rojeni po 1.1.2000, v kader za tekmo pa je mogoče uvrstiti tudi 3 starejše (letnik 1999). Na našem seznamu je kot nova rešitev na štoperskem položaju Luka Koblar, kapetan selekcije U-19 iz prejšnje sezone.
“Žal nismo v popolni zasedbi, manjkala bosta poškodovani Nick Hanik Horvat in Lovro Grajfoner, ki še ima prepoved nastopa zaradi izključitve v zadnjem krogu lanskega tekmovanja proti Sevilli. Toda imamo dovolj rešitev na vseh igralnih položajih, preostali so maksimalno pripravljeni, z velikim motivom in željo po dokazovanju. Smo ekipa, ki vztraja pri napadalnem slogu igre. V evropskem dvoboju bo izvedba odvisna od nasprotnika, vendar verjamem, da bomo potrdili moč Maribora,” v napovedniku testa v Olomoucu poudarja Žurman.

Povratni dvoboj s Sigmo bo 24.10. Zmagovalec se bo v 2. krogu pomeril z zmagovalcem v rusko-izraelskem obračunu Anži – Maccabi Tel Aviv. Med spomladanskim nadaljevanjem tekmovanja pa se bo 8 najuspešnejših v play-offu z naj 8 iz skupinskega dela potegovalo za nastop na zaključnem turnirju v Nyonu.
23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16