Članek
O vtisih z igrišča, klopi in tudi s tribune po mladinskem dvoboju v Olomoucu
ZAHTEVNO EVROPSKO PRILAGAJANJE
Aleš Mertelj obiskal in spodbujal vijol'čne upe
Foto: Drago Wernig
Slab začetek, spodbudna vmesna faza in črnih 6 minut začetnega dela 2. polčasa. Po padcih in vzponu naša selekcija U19 iz Olomouca s slabšim izhodiščem. Sigma je izkoristila možnost in imela 3 starejše igralce v moštvu (letnik 1999), predvsem pa je prišla do izraza razlika v telesni moči.

“V začetnih 25. minutah nismo dobro odgovorili na igro fizično močne ekipe Sigme. Ko smo vzpostavili enakovredno igro ob koncu prvega in v začetku drugega polčasa, smo prišli do izenačenja, skušali priti še do drugega zadetka, pa so se nam zgodile napake, ki so bile kaznovane z zadetki. Potem se več nismo mogli pobrati, ampak moramo čestitati nasprotniku, ki je bil boljši. Ni nam stekla igra kot ponavadi, opazna je bila razlika evropskih tekem. Videli smo, kje bo treba izboljšati zadeve, poskušali bomo odigrati boljšo tekmo na našem igrišču in če je mogoče nadoknaditi ta zaostanek,” je izkušnjo proti češkim prvakom opisal trener našega mladinskega moštva Milan Žurman.

“Povsem drugačen tempo, hitreje je treba odigravati, pritisk nasprotnika je večji. Slabše smo začeli tekmo in prejeli prvi zadetek, potem imeli boljšo fazo, prišli do izenačenja ter do priložnosti za vodstvo, potem pa se je zgodila tista individualna napaka in drugi gol nas je odpeljal v drugo smer. Tekmeci so hitro zadeli še dvakrat, ti trije prejeti zadetki v nekaj minutah so nas vrgli s tira in se več nismo mogli vrniti,” je strnil vtise z igrišča Nino Žugelj, strelec zadetka za priključek in vmesno upanje.

“Ob takšnem razpletu nima pravega pomena. Gol za izenačenje je prinesel dodatno motivacijo, potem smo se sprostili in začeli boljše igrati. A so se zgodile tiste minute s tremi zaporednimi prejetimi zadetki in se je končalo, kot se je. Ni dobro, a se ne bomo predali. Vse bomo naredili, da izboljšamo našo igro in v povratnem dvoboju ne bomo obupali.”

Ob podpori staršev, ki so dopotovali v Olomouc, je vijol’čne upe s tribune spodbujal tudi Aleš Mertelj. Povezavo z NK Maribor naš dolgoletni član ohranja tudi kot igralec češkega prvoligaša iz Karvine: “Združil sem prijetno s koristnim. Izšlo se je, da smo v klubu dobili prost dan in izkoristil sem ga za ogled tekme naših mladih nogometašev. Žal se rezultatsko ni izšlo, a je opaznih veliko pozitivnih zadev. Fantje imajo kvaliteto, željo. Takšne tekme, kot je bila proti Sigmi, so specifika, saj pri nas gojimo drugačen slog igre. Tudi sam spoznavam, da je češka bolj fizična liga, po statistiki celo tretja na svetu po nekaterih raziskavah o fizični moči. To so fantje občutili tudi v tej tekmi, veliko je bilo močnih dvobojev, več predložkov in skokov. Na to se je treba prilagoditi in ne dvomim, da bo dvoboj s Sigmo dobra izkušnja, ki bo koristna na naslednjih tekmah v domačem prvenstvu ter nasploh v razvojni fazi. Verjamem, da bo že povratna tekma v Ljudskem vrtu drugačna zgodba.”
23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16