Članek
Dare Vršič v pričakovanju vrnitve v Ljudski vrt
ČAS ZA NOV KORAK NAVZGOR
Foto: Drago Wernig
Nov teden, nov izziv. Prejšnji vikend je potisnjen v ozadje, na poti do končnega cilja je dovolj izkušenj, kako se soočati z vmesnimi posameznimi izkušnjami. Pozitivnimi in tudi negativnimi.

Dare Vršič kot eden najizkušenejših o utripu slačilnice: “Zgodi se slab dan, poraz proti Muri ni vplival na ozračje v klubu. V strokovnem štabu in v vodstvu so z odzivom poskrbeli, da nismo občutili nobenega stresa. Vemo, kje smo bili slabi, česa ne bi smeli početi in dobro je, da je že pred nami nova tekma. 36 jih je v prvenstvu, ni razloga za nobeno dramo. Vajeni smo, da pridejo tudi porazi, seveda pa upamo, da jih ne bo veliko.”

Enajsti krog je bil nenavaden v različnih pogledih: brez zmag štirih od petih najvišje uvrščenih klubov.
“Pomembno je, da smo ostali na vrhu s skoraj nespremenjeno prednostjo. Moramo gledati le nase. Gostovanje v Murski Soboti je zagotovo med najtežjimi v slovenskem prostoru, ob vrnitvi med prvoligaše ima moštvo Mure veliko motivacijo. Bila je ena tistih tekem, ko prideš do nepotrebnega zaostanka in več ne moreš narediti preobrata. Nam se je zgodilo, da smo po dveh prekinitvah dobili dva zadetka in proti tako razpoloženemu nasprotniku se je bilo težko vrniti.”

Zadnji tedni pomenijo tudi obdobje bolj rednega igranja za našega vezista s št. 12.
“Ko dobim priložnost, sem zelo vesel. Potrudim se po najboljših močeh za ekipni uspeh, včasih se obnese, kdaj ne. Treba je zagrabiti, da zadržiš pozicijo, vsi se zavedamo močne konkurence.”

Naslednja priložnost v soboto. Ob 17:00 proti Aluminiju. V Kidričevem smo slavili s 5:2, v dosedanjem delu sezone pa sodijo gostje iz Kidričevega med najprijetnejša presenečenja.
“Lepo je, ko se tekma hitro prevesi v tvojo smer. Potem je lažje nadaljevati in to smo izkoristili v prvem medsebojnem dvoboju. Do Rudarja smo imeli nekaj težav na domačem igrišču, zdaj moramo poskrbeti za drugačno podobo. In povečanje števila zmag na domačem igrišču. Ne bo lahko, proti Aluminiju nikdar ni bilo. Še posebej ob njihovih zadnjih predstavah, vendar verjamem, da je čas za našo naslednjo zmago.”
23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16