Članek
Trenerjev napovednik kroga št. 12: Ljudski vrt, sobota, 17:00
ZAČETI NOVO SERIJO
Dino Hotić, igralec septembra v PLTS, v prvem oktobrskem izzivu
Foto: Drago Wernig
Konec serije neporaženosti za začetek nove. Pri napovedniku naslednje tekme v Ljudskem vrtu je osnovna misel: naj se odpre novo uspešno obdobje.

“Želimo razmišljati le v tej smeri, da pomeni poraz v Murski Soboti, ki je prekinil fantastično serijo, možnost, da začnemo novo. To bo naše vodilo za naprej. Odziv igralcev med tednom je bil dober, pripravljeni smo spet odigrati tekmo v tisti naši prepoznavni podobi,” v napovedniku kroga št. 12 poudarja Darko Milanič.

Mitja Viler se po prestani kazni vrača v moštvo, manjkali pa bodo Marko Šuler, Martin Milec, Martin Kramarič in Kassim Doumbia, ki še niso v polnem nogometnem treningu. Bo zadnja domača tekma proti Rudarju smernica tudi za sobotni dvoboj?
“Tudi jutri bo treba biti potrpežljiv v iskanju prostora ob organizaciji napadalnih akcij, hkrati pa moramo biti dovolj odločni in natančni v preprečevanju njihovega načina igre. Tista tekma proti Rudarju je dejansko bila odprta in odigrana na pravi način, tako da smo bili zadovoljni. Želimo nekaj takšnega videti tudi tokrat. S tem, da bo zelo pomembna ambicioznost v iskanju zadetkov, a tudi preprečevanju nasprotnikovih akcij, saj imajo strategijo, ki kaže, da so zelo uspešni v letošnji sezoni.”

Še dodatno opozorilo: Aluminij sodi med največja presenečenja dosedanjega dela sezone.
“Imajo kontinuiteto strokovnega dela, zelo soliden igralski kader in ustvarili so zgodbo, ki jim prinaša uspeh. Veliko časa so skupaj in potem je razumljivo, da pride tudi rezultat. Toda mi imamo svoje načrte, za nas je zmaga obveza. Moramo odigrati tekmo na zelo visokem psihološkem nivoju, z veliko hitrosti v igri. Vsak posameznik mora dobro opraviti svojo nalogo in to združiti v celoto. Želimo z zmago oditi na reprezentančni premor.”

Ljudski vrt, sobota, 17:00. Maribor - Aluminij.23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16