Članek
Trenerjev komentar po zmagi z opozorilom za naprej
+ ZA TOČKE, - ZA PASIVNOST
Amir Dervišević v reprezentančno bazo z odločilnim zadetkom
Foto: Drago Wernig
“Zadovoljni smo zaradi treh točk, vendar se moramo zavedati, da to ni podobno tistemu, kar smo počeli pred kratkim in moramo se odzvati. Vsak posameznik bo moral spet najti tisto energijo, ki jo je imel,” je po tekmi poudaril Darko Milanič.

Rezultat po željah, igra in nekateri posamezni elementi igre manj je prevladujoč opis dvoboja z Aluminijem.
“Težka tekma, v kateri smo bili v določenih trenutkih v prvem polčasu kljub vodstvu izredno pasivni. Vmes so se fantje prav mučili v tej pasivnosti, a si kljub temu priigrali kar nekaj priložnosti. V napadu smo bili dovolj razigrani, imeli v drugem polčasu odličen začetek, Mlakar, ena, druga priložnost, pa Luka. Škoda, da nismo zabili in potem se zgodi, kar se pogosto zgodi. Dobili smo zadetek in se znašli v težji situaciji, a smo imeli dober odziv. Kljub nekaterim opaznim pomanjkljivostim dovolj dober za zmago, ki smo jo nujno potrebovali.”

Trener je izpostavil razliko med ustvarjalnostjo v napadu in odzivom pri branjenju.
“Priložnosti smo res imeli veliko. Nasprotnik nam v trenutkih, ko je bila natančnost izvedbe na visokem nivoju, ni mogel slediti. Ne morem pa biti zadovoljen s tem, kako smo se branili. Faza branjenja je bila takšna, da smo preveč trpeli, bili preveč pasivni. Potem se avtomatično vračaš, pomikaš nazaj, si blizu gola. Na tem bomo morali delat, odpraviti težave in predvsem povrniti energijo.”

Premor bo pravšnji za uresničitev tega namena. Sicer brez reprezentantov, a ob programu polnega delovnega obsega.
“Nabrali smo 27 točk, imamo lepo prednost pred zasledovalci. Gremo na ta delovni premor z zmago, vendar s ciljem, da smo od prve naslednje tekme v boljši podobi. Pestro bo, Gorica, derbi, pokalni četrtfinale... Nadaljevanje tekmovanja bo zelo zahtevno in moramo ga dočakati v dobrem stanju, zato bosta ta 2 tedna izredno pomembna. Da se spet dvignemo kot moštvo in vrnemo poškodovane v tekmovalni ritem.”

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15