Članek
Jan Mlakar na vseh prvenstvenih tekmah v začetni enajsterici
LAHKO JE ŠE BOLJŠE IN BO
"Moramo vsi skupaj stremeti k temu, da naredimo nove korake naprej"
Foto: Drago Wernig
Po zaključku kroga št. 12 pogovor z najmlajšim napadalcem v vijol’čni slačilnici. Šestim od devetih klubov je zatresel mrežo v prvi četrtini prvenstva, Aluminiju v soboto še drugič.

Opis sedmega prvenstvenega gola: “Dobra akcija. Dino je poskrbel za odlično podajo, Luka mi je spretno prepustil žogo in moja naloga je bila dokončati naše sodelovanje z zadetkom.”

Po vmesni prekinitvi serije neporaženosti smo začeli novo, z drugo zmago proti tekmecem iz Kidričevega v PLTS 2018/19.
“Po porazu se je vedno najlepše vrniti na staro pot. Igra sicer ni bila, kot bi si želeli, a je glavni cilj dvoboja z Aluminijem, osvojiti 3 točke, dosežen. Po odličnem začetku tekme žal nismo zadeli še 1x, tudi jaz bi moral izkoristiti še kakšno priložnost. Imel sem jih kar nekaj. Vmes smo spoznali, da še vedno velja, kdor ne da, dobi. Morali smo nekoliko potrpeti, a bili dovolj zbrani, da smo še 1x zadeli in na koncu zasluženo zmagali, če gledamo po priložnostih.”

Jan Mlakar je vse dosedanje prvenstvene tekme začel v prvi enajsterici, trenutne številke so 910 minut, 7 golov. Analiza dosedanjega jesenskega dela je pozitivna.
“Vesel sem trenerjevega zaupanja, predvsem pa ekipnih dosežkov. Veliko točk in golov imamo po 12. krogih, a se tukaj ne smemo ustaviti. Moramo vsi skupaj stremeti k temu, da naredimo nove korake naprej. Lahko je še boljše in verjamem, da bo. Kot nas je opozoril trener, moramo odpraviti določene napake in verjamem, da je pred nami uspešna jesen.”

Zdaj začasno slovo od Ljudskega vrta, z vrstniki iz selekcije U-21 za uspešen zaključek kvalifikacij 12.10. proti Bolgariji v Celju in 16.10. s Francijo v gosteh.
“Vedno podobna zgodba. Dokler sem v Ljudskem vrtu, so vse misli le pri naših klubskih zadevah. Zdaj so preusmerjene k reprezentanci. Storili bomo vse, da bi uspešno zaključili tekmovanje v skupini. Še zmeraj smo v igri za napredovanje in dal bom vse, kar zmorem, za reprezentančni uspeh. Potem pa nazaj v klubski ritem, z novim motivom. Rad bi, da se vrnem zdrav in da spet pokažemo našo najboljšo podobo, saj dobro vemo, kaj nas čaka v nadaljevanju sezone.”

Tri tekme v enem tednu. 20.10. gostovanje pri Gorici, potem pa 23.10. prvih 90’ pokalnega četrtfinala proti Domžalam in 27.10. - derbi.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15