Članek
Delovni premor v Ljudskem vrtu
NAJBLIŽJI ŠULER, VRNIL SE JE MLAKAR
Foto: Drago Wernig
Novo delovno poglavje v Ljudskem vrtu. Premor brez počitka, kot je napovedal trener že po tekmi proti Aluminiju - delovni premor.

“Fantje so zelo prizadevni, resni pri svojem delu in opravljanju vseh obveznosti. Poskušamo skozi trening priti do optimalnega mentalnega in fizičnega stanja, odziv je dober. Ni pa vse idealno, moteče je, da nas še vedno ovirajo poškodbe. Fantje, ki so odsotni že nekaj časa, namreč še vedno niso z nami na igrišču,” o trenutnem vijol’čnem utripu Darko Milanič.

Eden izmed ciljev tega obdobja tekmovalnega premora o vključevanju igralcev, ki so bili prej na seznamu poškodovanih, še ni uresničen.
“Menili smo, da bomo med tem premorom več lahko delali v skoraj popolni zasedbi, a še ne gre. Najbližji povratku na igrišče je Šuler, Milec še vedno ne more vaditi s polno obremenitvijo in ostaja pri programu z manjšim obsegom. Tudi Kramarič še ni tako daleč, da bi lahko treniral, Doumbia pa se nam bo pridružil v prihodnjem tednu.”

Manjkajo udeleženci reprezentančnih akcij: Zahović in Dervišević sta med izbranci selektorja Tomaža Kavčiča, Uskoković je v črnogorski selekciji U-21, Mlakar pa se je predčasno vrnil iz naše mlade izbrane vrste, a sodeluje le s klubsko fizioterapevtsko službo.
“Jan je, žal, zaradi poškodbe ramena hitro zaključil reprezentančno akcijo. Poškodba mu ne dovoljuje nobene aktivnosti, tako da na naslednjih tekmah ne bi mogel igrati. Da bo v primernejši oskrbi, se je iz reprezentančne baze vrnil v Ljudski vrt in tukaj obiskuje terapije.”

Nizu treningov bo v tem tednu dodana tudi pripravljalna preizkušnja. Tokrat v Ljudskem vrtu, v soboto, ob 16:00. Nasprotnik pa hrvaški prvoligaš, HNK Gorica, ki je po uvodnih desetih krogih na četrtem mestu.
“Izkoristili bomo priložnost za porazdelitev minut. Ker vsi še niso okrevali, bodo nekateri fantje, ki igrajo več, tudi tokrat v pogonu. Sicer pa je namen, da dobijo v soboto dovolj minut tisti, ki jih niso imeli v zadnjem obdobju. Pomembno bo, da bo igral Tavares, ki po tistih vmesnih težavah s poškodbo že nekaj časa ni odigral celotne tekme, minute potrebujejo Rajčević, Klinar, Felipe Santos, Pirić, Cretu, priložnost bo dobil tudi Mulahusejnović. Čaka nas koristna preizkušnja, potem pa nadaljujemo z delom po predvidenem programu do dvoboja z Gorico prihodnjo soboto.”
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15