Članek
Trenerjev pogled na koristno sobotno preizkušnjo v Ljudskem vrtu
VELIKA ŽELJA, PRAVI ODNOS
Alexandru Cretu s polno minutažo
Foto: Drago Wernig
Test uspel, v različnih pogledih. Ne samo zaradi zmage proti trenutno četrtouvrščenemu moštvu hrvaškega prvenstva brez reprezentantov in poškodovanih igralcev.

“Predvsem ena zadeva prevladuje pri opisu: odnos, ki smo ga imeli skozi celotno tekmo. Bil je na ustreznem nivoju, fantje so so se zavzeto lotili obveznosti in iz tega pristopa pokazali veliko kvalitete. Opazna je bila živahnost na igrišču. V napadu je vse skupaj delovalo zelo dobro, dinamično, v obrambi so bili fantje proti dobri ekipi nekajkrat na preizkušnji, a so jo dobro prestali,” je po dvoboju s HNK Gorico poudaril Darko Milanič.

Zamisel, da bi dobili in izkoristili minutažo igralci, ki so v zadnjem obdobju manj igrali, je dosegla namen.
“Ob začetni enajsterici so tudi fantje, ki so prišli v igro v 2. polčasu, dobro opravili nalogo. Moja želja je, da bi jim uspeli večkrat nameniti priložnost na vmesnih preizkušnjah, če ne gre na uradnih, vendar tega v zgoščenem ritmu in ob poškodbah, ki so vmes skrčile kader, nismo uspeli uresničiti. Spodbudno je, da vsi kažejo veliko željo skozi trening in so tudi te minute dobro izkoristili. Všeč mi je, da smo preko tega pravega, moštvenega odnosa izpeljali več všečnih akcij.”

Edina večja neprijetnost sobotne tekme: Blaž Vrhovec je odšepal proti slačilnici še pred koncem 1. polčasa.
“Dobil je udarec v koleno. Bilo je toliko boleče, da je moral z igrišča, vendar predvidoma ne bo težjih posledic.”

V vijol’čnem načrtu za ta teden pa je že usmeritev k začetku serije treh tekem v sedmih dneh.
“Po tem, kar vidim na treningih, je ozračje spodbudno, zavzeto. Fantje imajo veliko željo po dokazovanju. Zdaj vstopamo že v fazo priprav za Gorico, Domžale in za Olimpijo. Tako kot v prejšnjem pričakujem mirno, delovno, sproščeno in zavzeto dogajanje tudi v tem tednu, ko se bomo več posvečali taktičnim zadevam, pridružili se bodo udeleženci reprezentančnih akcij in skušali bomo vrniti v ritem polnih obremenitev še koga izmed doslej poškodovanih.”
28.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
66
Olimpija
54
Domžale
43
Celje
40
DNŠ Mura
39
Aluminij
37
Triglav
31
Rudar
29
Gorica
26
Krško
20