Članek
Mitja Viler o dobrem izkoristku delovnega premora
ZALET ZA JESENSKI FINIŠ
Foto: Drago Wernig
Dnevi tekmovalnega premora se iztekajo. Drugi teden že prinaša drugačen ritem in odštevanje do naslednjega izziva.

“Prejšnji reprezentančni termin nam ni najboljše uspel, takrat je tista tekma na Reki prinesla dozo slabše samozavesti in nas vrgla iz našega dotedanjega ritma. Nekoliko nas je omajalo, imeli smo veliko poškodovanih igralcev in potem smo s precej sreče prestali pokalno preizkušnjo proti Bravu. Zdaj nam je ustrezal ta premor, v prejšnjem tednu smo opravili dober cikel, z dokaj težkimi treningi. Vmes smo v soboto imeli koristen, uspešen test in gremo po začrtani poti naprej, z zaključnim delom priprav na gostovanje v Novi Gorici, ki se ga še posebej veselimo,” pravi Mitja Viler, eden najizkušenejših v vijol’čni slačilnici, vajen soočanja z različnimi situacijami.

Prejšnjo jesen smo prestali brez zapletov ali hujšega padca, kar se je v preteklosti med temi obdobji leta znalo zgoditi. Letošnja želja je ponoviti recept.
“Lani smo doživeli prvi prvenstveni poraz šele konec novembra v Celju. Igranje v Evropi nas je držalo v nekem posebnem naboju, mentalno smo bili močni, nekako so nas obšle tudi poškodbe. Verjamem, da bomo tudi letos zadržali stabilnost. Zdaj smo dobro izkoristili to obdobje brez tekem. Obremenitve so skrbno odmerjene in dovolj je energije za uspešen jesenski finiš.”

Po tem premoru nas čaka poseben izziv, vstopamo v cikel zahtevnih preizkušenj. 7 dni, 3 tekme. Vrstni red nasprotnikov pa: Gorica, Domžale, Olimpija.
“Prejšnje nadaljevanje tekmovanja po premoru je prinašalo dvoboje proti na papirju slabšim nasprotnikom, pa se ni izšlo po pričakovanjih. Zato je bila zelo pomembna tekma proti Aluminiju, ko nismo bili v najboljšem trenutku, izpraznjeni, a smo z zmago odšli na premor. Zdaj smo imeli čas za obnovo moči, dočakali bomo tudi vrnitev reprezentantov in v dobrem stanju začenjamo novo poglavje. Vreme je za ta letni čas res dobro, v Novi Gorici je že nasploh prijetno igrati. Precej so spremenili ekipo, a igrajo lepo, zbirajo točke in obeta se zanimiva tekma. Ob Gorici imajo tudi v Domžalah kakovostno igrišče, o Ljudskem vrtu ni treba izgubljati besed, tako da se tudi v tem pogledu lahko veselimo serije naslednjih tekem.”

28.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
66
Olimpija
54
Domžale
43
Celje
40
DNŠ Mura
39
Aluminij
37
Triglav
31
Rudar
29
Gorica
26
Krško
20