Članek
Trenerjev napovednik kroga št. 13: Nova Gorica, sobota, 16:00
NOVA ZGODBA, NOVA ENERGIJA
Luka Zahović: po reprezentančnem debiju je čas za nove vijol'čne izzive
Foto: Drago Wernig
Konec premora, spet je čas za vijol’čne dneve. Novo poglavje začenjamo v Novi Gorici, v soboto, ob 16:00. Kakšen bo odziv po 2-tedenskem premoru in vse o najaktualnejših informacijah o trenutnem stanju v moštvu, v trenerjevem napovedniku.

“Zdaj imamo res občutek, da že dolgo ni bilo uradne tekme, kljub tej uspešni predstavi v soboto. Nestrpno čakamo nadaljevanje tekmovanja in prvo v nizu zaporednih preizkušenj, ki nam je pomembna zaradi ohranjanja prednosti pred nasprotniki na lestvici. Pripravljali smo se v miru, z namenom, da se mentalno in tudi fizično osvežimo. Ob tem pa popravimo nekatere zadeve in dorečemo vse glede serije petih tekem v kratkem času po premoru,” o zadnjih dveh in v pričakovanju naslednjih dveh tednov Darko Milanič.

Še vedno pa ne gre po načrtih pri sestavi moštva, ostaja nekaj dilem tudi za sobotno gostovanje.
“Ob vrnitvi reprezentantov je bilo opazno, da so prišli nazaj zdravi, z veliko energije. Zahović in Dervišević sta se priključila v sredo, Uskoković v četrtek. Ne gre pa brez težav. Mlakarjev nastop je vprašljiv, čeprav je skušal trenirati. Vmes ni treniral Klinar, upam, da bo nared in bo lahko šel na pot. Milec še ni v redu, se pa je vrnil Šuler, kar je zelo pomembno pred serijo naslednjih tekem.”

0:6, 0:3, 2:4. Rezultati zadnjih treh prvenstvenih tekem v Novi Gorici prinašajo dodatno spodbudo, a je v vijol’čnem taboru dovolj izkušenj, da se zavedamo, da je na vrsti nova zgodba.
“Res je, da nas čaka tekma, ki nima povezave s prejšnjimi, vendar se nas nasprotnik zaradi teh preteklih izkušenj nekoliko boji. Naša naloga je, da se dobro postavimo na igrišču in imamo ambicije za doseganje zadetkov. Idealen scenarij bi bil, da odpremo tekmo s hitrim zadetkom. Stanje je spodbudno, fantje so povrnili energijo, o kateri smo govorili, da je pred časom nekoliko manjkala in da z veliko željo pričakujejo to tekmo.”

Gorica – Maribor. Sobota, 16:00.
28.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
66
Olimpija
54
Domžale
43
Celje
40
DNŠ Mura
39
Aluminij
37
Triglav
31
Rudar
29
Gorica
26
Krško
20