Članek
Po nadzoru vmes tudi nemir, a z vrhunsko končnico do novega slavja
Z MENJAVAMI NAZAJ NA PRAVO POT
Jasmin Mešanović: pol ure za 2 gola
Foto: Drago Wernig
Visoka zmaga, brez dobljenega zadetka. Z nadaljevanjem izjemnega niza v novogoriškem športnem parku v tekmi, ki smo jo imeli dolgo pod nadzorom, a nismo bili povsem mirni do končnice.

Darko Milanič v pogovoru po želenem razpletu priljubljenega gostovanja: “Res je, žoga je bila vmes tudi relativno nemirna. Začeli smo solidno proti moštvu, ki je zelo hitro prenašalo težišče izza naše obrambne vrste. Dobro smo iskali prostore in jih tudi našli, lepo zadeli za vodstvo, potem pa si po naši krivdi otežili tekmo. Predvsem v začetku 2. polčasa, ki je tekmecem dal nekaj dodatne energije, a smo potem z menjavami spet prevzeli nadzor nad igro in odigrali, kot smo morali. Zadovoljen sem, da se tudi v trenutkih, ko ne gre vse gladko, rezultatsko dobro izide.”

Sobotna tekma je uspela tudi iz taktičnega vidika, z nekaj spremembami v enajsterici in s konkretnim prispevkom igralcev, ki so vstopili s klopi.
“Pri izboru moštva sem upošteval tudi podatek o treh rumenih kartonih, ki jih imata Vrhovec in Mešanović. Hotel sem dati priložnost Santosu glede na zavzetost, ki jo kaže na treningih. Ko smo se znašli v situaciji, da smo nekoliko trpeli, je prišel v igro Vrhovec in kar naenkrat so vsi postali živahnejši. Potem je konkretno vstopil v igro Mešanović, pa za njim še Bajde. Poteze so se posrečile in zelo sem zadovoljen z odzivom.”

Ne moremo mimo dvomljive situacije sredi 2. polčasa: najprej nepričakovano dosojena enajstmetrovka za Gorico, potem pa so se sodniki posvetovali in vendarle presodili drugače…
“Vesel sem zaradi njih samih, da so spremenili odločitev.”

Zdaj preklop na pokal, toda z vidika naslednjega prvenstvenega izziva je dosežen tudi del načrta o ohranjanju točkovne prednosti pred derbijem.
“V tej smeri smo se tudi pripravljali, da ne smemo pokvariti izhodišča. Derbi je potem posebna zgodba, ko bomo šli na polno in je odlično, da ga bomo dočakali s takšno prednostjo. Najprej pa nas zdaj zanimajo le Domžale. Želimo ponoviti predstavo, ko smo bili v igri, z našo ustvarjalnostjo zelo dobri. Tega, kar se nam je zgodilo z dvema avtogoloma, pa vsaj nekaj let ne želim več videti.”

Nov teden bo poseben, z dvema tekmama v Ljudskem vrtu. Najprej v torek, ob 16:30. Z Domžalami za pokalni polfinale.
28.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
66
Olimpija
54
Domžale
43
Celje
40
DNŠ Mura
39
Aluminij
37
Triglav
31
Rudar
29
Gorica
26
Krško
20