Članek
Aleks Pihler kot 13. igralec na seznamu vijol'čnih strelcev v letošnjem prvenstvu
KO LE POČAKAŠ, DA RULO PODA
"Ni še čas za derbi, najprej Domžale in boj za pokalni polfinale"
Foto: Drago Wernig
13 krogov, 37 doseženih zadetkov. Jasmin Mešanović je z izjemnim odzivom po vstopu v igro zadel 2x, od sobote pa imamo tudi novo ime na seznamu klubskih strelcev v letošnji sezoni.

“Nastala je večja luknja, počakal sem, da mi Rulo poda. Vsi še kako dobro vemo, da ima odličen pregled igre, ob tem smo se tudi pripravili na to, da puščajo tekmeci v tistem delu nekaj več prostora. Vse je bilo v načrtu, vesel sem, da je akcija uspela,” ob opisu prvega koraka do prvenstvene zmage št. 9 Aleks Pihler.

Zaradi težav s poškodbami, ki sta jih imela Martin Milec in Denis Klinar, je bil v prejšnjih tednih pogosto na desni strani obrambne vrste. Vrnitev v zvezno vrsto je uspešno nadgradil, kot 13. vijol'čni strelec v PLTS 2018/19.
“Seveda mi je najljubše igrati na položaju, kjer se najboljše znajdem. Zadovoljen sem s prikazanim, naj se tako nadaljuje. Ostaja pa najpomembnejše, da ekipa zbira točke in dobro igra. Naša naloga je izkoristiti vsako ponujeno priložnost.”

Tekma v Novi Gorici je sedma v prvenstvu, na kateri nismo dobili gola. Redko se je dovolilo gostiteljem do zaključka, tista vmesna situacija ob dvoboju Handanović-Filipović vendarle ni dobila nenavadnega zaključka.
“Preveč očitno je bilo, da ni šlo za najstrožjo kazen. Edino pravilno je, da je sodnik spremenil odločitev in da ta situacija ni vplivala na nadaljnji potek. Pričakovali smo zahtevno tekmo, a verjeli v nove 3 točke. Prvi polčas je bil odličen z naše strani, v drugem smo slabše začeli, na koncu pa po vsem, kar se je dogajalo, zasluženo zmagali.”

Zmaga pred tednom dveh domačih tekem ima še dodatno težo.
“Za prednost pred derbijem in utrditev samozavesti. Lepo bo dočakati derbi s takšnim izhodiščem, toda najprej nas zanima le dvoboj z Domžalami. Pokalnega tekmovanja nismo dali na stranski tir. Dovolj se je spomniti naše zadnje medsebojne prvenstvene tekme, kaj takšnega se zgodi samo enkrat, dva avtogola se več ne moreta ponoviti. Želimo nadaljevati zmagovito serijo. Odločata 2 tekmi, v prvi bo pomembno ohraniti mrežo nedotaknjeno, smo pa vedno sposobni zabiti gol in verjamem, da bomo prišli do dobrega izhodišča pred povratnim obračunom v Domžalah.”

Termina pokalnega četrtfinala: prvih 90 minut v Ljudskem vrtu, v torek, ob 16:30. Odločitev 31.10. v Domžalah, z začetkom ob 17:00.28.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
66
Olimpija
54
Domžale
43
Celje
40
DNŠ Mura
39
Aluminij
37
Triglav
31
Rudar
29
Gorica
26
Krško
20