Članek
Napovednik prvih 90 minut pokalnega četrtfinala: Ljudski vrt, torek, 16:30. Maribor - Domžale.
ZA PRVI KORAK DO POLFINALA
Denis Klinar: "Nismo osredotočeni le na prvenstvo"
Foto: Drago Wernig
Po dobro oddelanem gostovanju v Novi Gorici ni še čas za derbi, najprej preklop nazaj k pokalnemu tekmovanju. O polfinalistu odločata 2 tekmi, eden temeljev načrta za prvi dvoboj z Domžalami je znova izpeljati 90 minut brez dobljenega zadetka, kar nam je v tej sezoni uspelo že 12x.

“Pri nas je dejansko ta tekma edina, o kateri se trenutno pogovarjamo, saj nam je pomembna. Domžalčani v zadnjem obdobju nimajo rezultatov, ki bi si jih želeli, a se zavedamo, da ne bodo odstopili od svojega načina igre. Treba bo veliko teči, imeti ravnovesje v igri med fazama napada in obrambe. Igrajo dinamičen nogomet in ni odveč sporočilo moštvo, da bo treba opraviti vse naloge na najboljši možen način,” pravi v napovedniku novega izziva Darko Milanič.

Ob predvidenih nekaterih spremembah v moštvu potrjuje, da bo branil Kenan Pirić.
“Dovolj je možnosti, da nekaj spremenimo in sestavimo moštvo, da bomo zadovoljni z izvedbo. S ciljem, da bomo uspešni in si priigrali dobro izhodišče za povratni dvoboj. Handanović bo po načrtu dobil prosto, med vratnicama bo Pirić. Imamo nekaj fantov z veliko obremenitvami v dosedanjem delu sezone in tiste, ki čakajo na svojo priložnost. Zato lahko nekaj spremenimo v obrambni in zvezni vrsti, tudi v napadu, saj je Mlakar okreval po poškodbi ramena. Niso pa še nared Milec, Kramarič in Uskoković, ki je prišel poškodovan z reprezentančne akcije.”

Denis Klinar se je po bolezni vrnil v tekmovalni ritem: “Maribor je bil zmeraj dober v ritmu dveh tekem tedensko in verjamem, da bo tudi tokrat tako. Tudi jaz sem prestal te vmesne težave, pripravljen sem na nov izziv. Nismo osredotočeni le na prvenstvo, pokalu smo namenili ustrezen pomen in si želimo tudi to lovoriko. Domžalčani so zahtevna ovira na tej poti. Njihovi zadnji dosežki niso najboljši, a nas ne bodo zavedli, saj je opazno, da imajo več smole kot v prejšnji sezoni. Tekma prihaja v pravem trenutku, smo v dobrem stanju in želimo potrditi formo ter še dodatno utrditi samozavest.”

Maribor - Domžale. Ljudski vrt, torek, 16:30. Prva tekma četrtfinala pokala Slovenije.
28.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
66
Olimpija
54
Domžale
43
Celje
40
DNŠ Mura
39
Aluminij
37
Triglav
31
Rudar
29
Gorica
26
Krško
20