Članek
V sredo v Ljudskem vrtu kvalifikacije za mladinsko Ligo prvakov, ob 18:00 Maribor U19 - Sigma U19
NISMO OBUPALI
Foto: Drago Wernig
Po torku in pred soboto bomo v Ljudskem vrtu tudi v sredo. Selitev na glavno igrišče kot dodatna spodbuda za vijol’čno selekcijo U-19 v lovu na zaostanek iz Olomouca. Uefa Youth League, povratna tekma 1. kvalifikacijskega kroga.

Na Češkem so mladi nogometaši Sigme slavili s 4:1, vendar med pripravami ostaja zapisano: Ni predaje. “Igranje na glavnem terenu bo velika spodbuda za vse in le še dodaten motiv. Dobro smo analizirali prvo tekmo, visok poraz je posledica nedopustnih napak in naše najslabše predstave v dosedanjem delu sezone. Maksimalno smo pripravljeni, nismo obupali,” v napovedniku povratnega dvoboja poudarja Milan Žurman.

Zadnji test je uspel, na sobotnem prvenstvenem gostovanju so naši upi premagali Inerblock s 3:0. V sredo ima pravico nastopa tudi Luka Koblar, po prepovedi igranja se vrača Lovro Grajfoner, okreval je Nick Hanik Horvat.
“Smo v popolni zasedbi, zmaga v soboto je dobra popotnica za sredo. Zavedamo se, da nas čaka povsem drugačna zgodba kot v domači ligi, a smo sposobni nadoknaditi zaostanek. Sigma bo s prednostjo, ki jo ima s prve tekme, osredotočena na obrambno igro. Če jim vsilimo našo igro, obenem pa dovolj in ves čas verjamemo, da lahko naredimo preobrat, se lahko zgodi marsikaj.”

Za gledalce bo odprta vzhodna tribuna, vstop bo prost. Ljudski vrt, 18:00. Maribor U19 – Sigma U19.
28.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
66
Olimpija
54
Domžale
43
Celje
40
DNŠ Mura
39
Aluminij
37
Triglav
31
Rudar
29
Gorica
26
Krško
20