Članek
Več pozitivnih dejavnikov pokalnega testa pred sobotnim spektaklom
NAČRT USPEL
Za boljše izhodišče v boju za polfinale in dodatno samozavest pred derbijem
Foto: Drago Wernig
Razplet po želenem scenariju. Zmaga brez dobljenega zadetka, ob uspešni delitvi minut tudi med igralce, ki so v zadnjem obdobju manj igrali.

“Načrt nam je uspel. Lahko bi za boljše izhodišče na povratni tekmi zadeli vsaj še 1x. Imeli smo nekaj priložnosti, v 2. polčasu so gostje igrali odprto, nam omogočili več prostora, a smo slabše izkoristili protinapade. Drugače pa taktično dobra tekma proti dinamičnemu tekmecu. Fantom, ki nimajo igralne prakse, je pred koncem nekoliko zmanjkalo ritma, vendar so opravili naloge po dogovoru,” je trenerjev komentar prvih 90 minut pokalnega četrtfinala, ki ga je ob vrnitvi po poškodbi odločil Jan Mlakar.

“V Gorici ga še nismo mogli uporabiti, tokrat je odigral 60 minut, kar je bilo nujno pred derbijem. Da opravi test proti nasprotniku, ko so dvoboji podobni kot sledijo v derbiju. Tudi ostali potrebujejo minute, da prihajajo v formo skozi minutažo in v več pogledih je namen dosežen.”

Še ena posebnost torkove tekme: je že 13. (od skupaj 21) v tej sezoni brez dobljenega gola.
“Ko smo se na začetku sezone pogovarjali o tem, kje moramo izboljšati zadeve, je bil eden izmed ciljev, da bo treba večkrat zadržati ničlo. Jasno je, da je izredno lepo, ko zadeneš 4x, 5x in si s te plati zadovoljen, obenem pa zadovoljiš tudi vsakega navijača. Toda včasih so tudi zelo pomembne tekme brez dobljenega gola, to nam dobro uspeva,” je po pokalni izkušnji dejal Darko Milanič.

Drugič zapored je pri ohranjanju ničle sodeloval Denis Klinar, ki je po bolezni nanizal 180 minut: “V tem obdobju se povsod pojavljajo viroze, prestal sem vmesni zaplet in verjamem, da bo zdaj šlo naprej brez težav. Poskrbeli smo, da imamo prednost pred povratno tekmo v Domžalah. Pričakovali smo njihov presing, a nas je trener taktično dobro pripravil, dobro smo stali na igrišču, opravili svoje naloge in zasluženo slavili.”

In zdaj - derbi. S prvim pogledom proti soboti in napovednikom spektakla pred polnimi tribunami, ki ga Savinjčan tokrat začenja na pravi strani.
“Lahko bi tako rekli, zdaj čakam derbi v drugačni vlogi. Čuti se odlično ozračje, ljudje že nestrpno pričakujejo soboto. Odziv v predprodaji vstopnic je povedal vse, tudi igralci smo imeli več prošenj kot ponavadi. To je le še dodatna spodbuda. Več kot bo naših navijačev, boljše bo, ker so najboljši v Sloveniji in ne dvomim, da bo ta podpora s polnih tribun poskrbela še za dodatno energijo celotnemu moštvu. Veselim se derbija in verjamem, da bomo po koncu mi tisti, ki se bomo veselili.”

Ljudski vrt. Sobota, 16:45. Derbi.
28.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
66
Olimpija
54
Domžale
43
Celje
40
DNŠ Mura
39
Aluminij
37
Triglav
31
Rudar
29
Gorica
26
Krško
20